- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Станислав Балабанов: Снощи по улиците се случи нещо прекрасно

Оригинална гледна точка към случилото се по софийските улици снощи изложи депутатът от парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов. Според него това е прекрасно, тъй като „това гражданско общество се вдигна срещу тази неправда, която 18 години продължава да краде мечтите на всички, които обичаме спорт, гледаме футбол“. 

„За да се вдигнат хора, които са с различни футболни пристрастия, различни цветове и да се обединят срещу тази неправда, трябва да ги поздравим. И ако една десета от това, което се случи снощи в центъра на София, се случи в триъгълника на властта, много бързо всички ще спрем да гледаме тази политическа агония в момента“, добави Балабанов.

„Беше ясно какво ще се случи снощи при положение, че Българският футболен съюз, с това ръководство, което отдавна трябваше да си замине, провокира всички“. Това каза пред журналисти и председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

На въпрос за поисканата по-рано днес от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, Йорданов отбеляза: „Нали те го направиха министър на вътрешните работи“.

Депутатът попита за какво му е трябвало на футболния съюз да затваря стадиона. Щеше да е много страшно да има 2000 човека, защото вероятно щяха да са толкова публика, които да скандират това, което скандираха снощи по улиците. „Боби Михайлов щеше да чуе това, което така или иначе е чул, само че отвън, но нямаше да има тази ужасна ситуация, която се получи“, коментира Йорданов. Според него цялото правителство трябва да си подаде оставката.

„Вие давате ли си сметка какво означава вчерашната поправка за „Булгартрансгаз“ – нещо, което ние им обяснявахме един месец по-рано – че ще фалират дружеството. Малка тайна – Асен Василев иска да го фалира“, коментира Йорданов по повод приетите вчера промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

В отговор на въпрос за рафинерията в Бургас Йорданов каза, че може само да имат „обосновани догадки, че ако три милиарда, които в момента отиват към жълтите павета, благодарение на дерогацията“, ще се пренасочат в друга посока. По думите му фирми, които ще внасят новия петрол и евентуално готовите продукти, може да са близо до ДПС и ГЕРБ.

Според Йорданов „най-забавното е, че вотът на недоверие е внесен от БСП“, но те се регистрираха, за да направят кворум. „Предполагам, че когато се случи да има кворум, те ще подкрепят правителството, така че ще ви помоля да не броите БСП като опозиция по отношение на кабинета“, добави депутатът.

По думите му БСП е подкрепила кворума в зала, което показва, че видимо като инициатор на вот на недоверие, допуска фатална политическа грешка.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -