11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.
Категории:

Станислав Стоянов от „Възраждане“: В Брюксел ще работим за българските национални интереси

Стотици хора се срещнаха с кандидатите на „Възраждане“ за евродепутати – Станислав Стоянов,  водач на листата ни за европейски парламент и кандидатът за евродепутат Рада Лайкова – основател и председател на „Възраждане“ – Берлин, и старши съветник по европейските въпроси в Бундестага на Германия,  на отворена среща с граждани в Ямбол. На въпроси отговаряха и кандидатът за народен представител от листата за областта Никола Димитров, както и Георги Дичев, председател на градската структура и общински съветник в Ямбол.

Кандидатите за евродепутати споделиха, че чрез работата си желаят да променят схващането, че в Европарламента (ЕП) отиват хора само, за да вземат големи заплати и послушно да натискат копчето за гласуване.

„Нужни са активни личности с позиция за ЕС и България, които не само имат какво да кажат, но и не ги е страх да го кажат, защото за съжаление в момента държавата ни е безгласен изпълнител на нарежданията, идващи от Брюксел или от Вашингтон.“, каза Станислав Стоянов пред избиратели.

По думите му, освен войната в Украйна, пред ЕП стоят за решаване и други важни проблеми, като зелената сделка, проблемната и недомислена еврозона, икономическата рецесия, нелегалната емиграция и др.

Станислав Стоянов засегна темата с евро бюрокрацията, която се занимава с излишни и неполезни неща, които по никакъв начин не подобряват  живота и бита на обикновения европеец.

„Бюрократите в Брюксел работят за власт, привилегии и огромните си възнаграждения, а не за интересите на гражданите на ЕС. Приоритет на нашите депутати ще са националните интереси на България, а и на всички страни в ЕС, които трябва да стоят над всичко останало и особено над онези изпразнени от съдържание евроатлантически ценности.“, коментира още Стоянов.

„Темата с миграцията е една от най сериозно коментираните, както в България, така и в Европа, а опазването на българската граница трябва да бъде от ключово значение за националната сигурност на България.“, допълни Рада Лайкова.

Никола Димитров и Станислав Стоянов разказаха за обиколките по българската граница на делегациите от „Възраждане“ и от Европа.

„Подробно запознахме политическите ни партньори от другите европейски държави с проблемите, като липсата на достатъчно финансиране за инфраструктура и материално техническа база, с която да обезпечат работата на нашите гранични полицаи. Разбира се,  отговорността по опазването на границата е на България, но всякаква финансова и техническа помощ от ЕС е добре дошла, защото сигурна българо-турска граница, означава сигурност за целия Европейски съюз.“, каза Никола Димитров.

„Възраждане“ е с бюлетина №12

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img