16.4 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Щангистът Захари Георгиев за атаките в интернет: Сложих си хиалурон в устните, защото така ми харесва


Захари Георгиев е шампион на България по вдигане на тежести. Той е син на титулования наш щангист Захари Георгиев и генът си казва думата. Наследникът продължава семейната традиция и до ден днешен тренира в залата. Последното му състезание е в родния му град Пловдив през октомври миналата година, когато се класира на трето място. Тези дни обаче 27-годишният щангист е сред най-коментираните хора в интернет пространството, тъй като качи своя снимка, на която се вижда, че си е сложил хиалурон в устните. Нападките, естествено, не закъсняват. Как се чувства Захари Георгиев сред лавината от коментари, разкрива самият той в интервю за „Филтър“.

– Захари, вие сте многократен републикански шампион по вдигане на тежести, но сега в интернет не спират да коментират вашите устни. Защо направихте тази промяна?
– Реално погледнато, голяма промяна няма. Единствено съм си сложил хиалурон в устните. Имах комплекс, но преди не можех да си позволя, а и нямах смелост да направя тази корекция. Сега се чувствам много по-добре и се харесвам, като се погледна в огледалото.

– Какво ви казаха вашите близки?
– Масово хората около мен са на мнение, че преди са ме харесвали повече, но в крайна сметка животът си е мой и живея за себе си, а не за другите. Който не ме харесва, просто да не ме гледа.

– Интересно ми е да разбера баща ви какво ви каза?
– Въпросът му беше: „Защо ти е нужно това?“. Съвсем спокойно обясних, че така искам да изглеждам и затова съм го направил.

– Когато отидете да тренирате в залата, как реагират съотборниците ви от „Марица“ (Пловдив)?
– Вдигането на тежести е един от най-мъжките спортове и тонове желязо минават през ръцете ни. Моите съотборници ме познават от много време. Знаят какъв човек съм и моите устни не са им трън в очите.

– Хейтърите в социалните мрежи обаче са безмилостни към вас. Какво им отговаряте?
– В повечето случаи отговарям с насмешка. Още в училище имах случка, която ме научи да се самоиронизирам. А когато един човек успее да започне да се шегува сам със себе си, тогава трудно някой може да го засегне.

– Какво всъщност стана в училище?
– Във Фейсбук профила ми беше качена фалшива гола снимка, на която пишеше, че съм аз. На осмата минута я видях на стената си и я изтрих. Но за това кратко време тя вече беше многократно разпространена. Когато отидох на първия учебен ден в 12-и клас 400 мои съученици застанаха срещу мен. Признавам, пречупиха ме за момент, но си казах, че няма да падам заради такава ситуация.

– Вие сте доста провокативен. Във вашия инстаграм профил и в Тик Ток всеки може да види ваши голи снимки или как се разхождате на обувки с високи токчета…
– Обичам провокацията! Отдава ми се да провокирам. Енергията ми е такава. Дори когато вървя по улиците, винаги се обръщат след мен, независимо дали е за хубаво, или за лошо.

– Е, трудно е да се приеме, че един щангист ходи с обувки на високи токчета…
– Хората явно не разбират, че Тик Ток е платформа за забавление. Именно там качих клиповете, на които се разхождам с високи токчета. Не съм искал да се набивам на очи, но единият ми клип има 9 милиона гледания, което не е никак малко. Това стана по време на ковид пандемията, а в самото видео танцувам на известни песни и съм с обувки на високи токчета.

Антон СТЕФАНОВ

Прочетете цялото интервю в новия брой на вестник „Филтър“

Последни новини

- Реклама -