24.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Ще вземат ли „Промяната“ втория мандат, има разцепление и в техните редици

„Продължаваме промяната“ искат оставката на служебния премиер Калин Стоянов и ще изпратят мотивирано искане до президента Румен Радев. Отговаряйки на журналистически въпрос за среща с президента и за връчване на втория мандат, от „Продължаваме промяната“ коментираха, че въпросът не е разгледан от колективните органи на партията.

„Ситуацията е много динамична, както виждате, тя още не е обсъдена в колективните ни органи, даже и в парламентарната ни група. Когато това бъде направено ще ви съобщим незабавно“, заяви Явор Божанков. На въпрос за разцепление в редиците на ПП-ДП, Божанков заяви, че това не е възможно. Но от партия „Има такъв народ“ по-рано коментираха, че част от депутатите на „Промяната“ не желаят да участват в управлението в момента и следователно няма да се опитат реализират втория мандат.

След като ПГ на ДПС изключи 17 депутати, а още двама напуснаха парламентарната група сами, сега втората по-големина група е тази на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Това означава, че ПП-ДБ трябва да получи втория мандат за съставяне на правителство.

Новината идва на фона на открит конфликт между Доган и съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, който се развива през последните седмици и предизвиква разцепление в партията.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини