23.8 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Стилиян Петров: Клубовете трябва да гласуват без натиск

Стилиян Петров, който е част от екипа на кандидат-президента на БФС Димитър Бербатов, заяви преди Конгреса, че клубовете трябва да гласуват свободно, а не под натиск.

„Разбира се, че има опит за влияние – винаги го е имало. Това се опитваме да прекъснем. Клубовете сами трябва да избират президентите на българския футбол. Трябва да бъдат свободни и да гласуват за правилния човек, а не под натиск. Това е най-голямата промяна – българският футбол да се успокои, да се освободи и да покаже, че иска да работи в правилната посока. 
Ако българският футбол иска да продължава по същия начин, ще си продължи. Ако иска да види нещо различно – ще гласува. Ние сме се срещнали с абсолютно всички клубове, чухме техните проблеми. Показали сме уважение от най-малките до най-големите. Те ще преценят дали тази система трябва да работи по този начин.

Желание има голямо, но културата и начинът на работа на някои хора не се е променила и явно няма да се промени. Това е големият проблем. Дано клубовете вече са узрели и ще помислят за бъдещето на младите таланти“, каза Петров.

„Георги Градев, Георги Захариев и Манол Иванов показаха, че искат нещо различно в българския футбол. Михаил Касабов и Георги Иванов – Гонзо знаем как процедират. Те използват системата на БФС, което е неправомерно. Но за съжаление живеем в такъв свят, че трябва да се съобразяваме с тези неща“, отбеляза още Стилиян.

Надявам се, че ще получим подкрепата на тези, които искат доброто на българския футбол, тези, които искат да работят и да виждат, че продуктът “български футбол” се развива, както техните клубове и таланти. Те ще преценят дали сме направили достатъчно през последните три години, за да им спечелим доверието“.

„Аз заставам с лицето си пред всички вас. Не крия неща. Аз не се крия. Това, че имаш приятели и играеш футбол и имаш различни взаимоотношения, това не означава абсолютно нищо. Аз съм такъв човек. Един човек си изгражда мнение по това как се отнасят с него“, завърши Стилиян Петров по повод снимката си с Бойко Борисов от вчера.

Последни новини

- Реклама -