30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Столичната полиция нареди веднага да се върне старата организация в центъра


СДВР е изпратила разпореждане до зам.-кмета на Столична община да изпълни определение на Върховния административен съд, като преустанови въвеждането на нова организация на движение по булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, както и по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“.

В разпореждането, което е изпратено още на 24 юни, се посочват задължителни за изпълнението действия. Сред тях са да не въвежда новата организация на движение, движението по новоизградените и сигнализирани велоалеи и паркоместа да бъде преустановено, тъй като към момента попадат в зоната на извършване на строително монтажни работи. Освен това трябва да се обезопаси зоната на извършване на строително монтажни, като се съобрази с решението на ВАС за прекратяване въвеждането на новата организация на движение.

Нарежда се и да се монтира плътна ограда съгласно изискванията и да бъдат сигнализирани участъците, както и да се проектират нови режими на светофарните уредби. В срок до 27.06.2024 г. трябва да се предприемат необходимите действия за обезопасяване участъците с извършване на строително-монтажни работи по бул. Патриарх Евтимий, бул. Витоша и бул. Проф. Фр. Нансен.

На следващия ден отдел „Пътна полиция“- СДВР е изпратил и сигнално писмо до кмета на СО г-н Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения не са изградени съгласно действащото законодателство в България и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата, отворени за обществено ползване. Изисква се в кратки срокове столичният отдел „Пътна полиция“ да бъде уведомен за предприетите действия, произтичащи от закона за движение по пътищата (ЗДвП). В заключение в сигналното писмо до столичния кмет се посочва, че ако не се получи отговор за предприети действия, отдел „Пътна полиция“ ще приложи правомощията си по текст от от ЗДвП, който предвижда да напишат предупреждения, сигнални писма или разпореждания. Нещо, което на практика вече са направили.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини