- Реклама -

- Реклама -

-0.8 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Столичният кмет праща нови покани за партиите в СОС

Кметът на София Васил Терзиев отново ще изпрати покани до партиите в Столичния общински съвет по време на днешното заседание.

„Очаквайте покани и ще продължим тези разговори“, заяви Терзиев.

Той припомни, че бяха изпратени покани до всички партии, представени в СОС.

„Текстът на всяка една покана е бил еднакъв. Темите също бяха ясни предварително и не е излизано извън тях. Те бяха – какви са приоритетите, които всеки един си представя, че трябва да бъдат реализирани в един мандат, за да започнем от това какво ни обединява. Второто нещо беше – кои са важните неща за всяка партия, които да бъдат застъпени в следващия бюджет. Третото – е темите, по които партиите биха проявили лидерство, за да залегнат като политики. Чак след обсъждането на тези точки трябваше да говорим за избор за председател и сформиране на комисии. По последните две точки не е говорено изобщо, подчерта кметът Терзиев.

– Разговорите ни с БСП, „Синя София“ и „Възраждане“ бяха фокусирани върху първите две точки.“

Той допълни, че много би се радвал с тези, които не се е видял досега, разговорите да продължат.

Днес на заседанието отново бяха направени същите предложения за председател на СОС от партиите в съвета. За поста „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) предложиха Борис Бонев, „БСП за България“ – Диана Тонова. От „Възраждане“ номинираха Красимир Гълъбов, а от „Има такъв народ“ (ИТН) – Пламен Данаилов. Изборът беше чрез тайно гласуване с хартиени бюлетини.

През мината седмица СОС не успя да избере свой председател, гласуването продължава днес.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -