15.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Свалиха Росен Желязков! Против бяха само ГЕРБ и ДПС

„Продължаваме промяната–Демократична България“, БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ с подкрепата на 129 народни представители отстраниха председателя на Народното събрание. „Против“ гласуваха 103-ма депутати от ГЕРБ-СДС и ДПС. Парламентът остава без председател.

Проектът на решение за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание беше внесен и подписан вчера от народните представители от ПП-ДБ и БСП. Основанието според тях е системното неизпълнение на задълженията му като председател.

„Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателят на 49-ото Народно събрание“, заяви Желязков минути преди да бъде освободен от поста. От ГЕРБ-СДС и ДПС го аплодираха на крака.

„Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички ние в тази зала сме хора, но хора, пратени от други хора, за да работим за хората. Като хора имаме нашите страсти, но като народни представители имаме отговорност“, каза Желязков.

Мога да ви уверя, че Росен Желязков е един от най-достойните председатели на българския парламент в най-новата ни история. Това пък обяви Йордан Цонев, заместник-председател на парламентарната група на ДПС по време на дебата за исканата оставка и предсрочно прекратяване на мандата на шефа на НС.

Моята процедура е да прекратим тези срамни дебати, заяви Йордан Цонев. Мотивите, които изтъкна Цонев, са свързани с точките от дневния ред, които касаят бъдещето на миньорите, които са в залата, „за да ни слушат“. Според него те и целият български народ очакват решението за отлагане на либерализацията на пазара на електроенергия о по-високите цени на тока за бита.

Пеевски: Събра се коалиция на пудела. Борисов: Да им е честито!

„Третият ми аргумент е, че ще спестим откровени лъжи и срамотии тук от тази трибуна, къде с предизборна цел, къде с цел да оклеветим един достоен човек, заяви Цонев. Колеги, за разлика от вас, аз съм работил с почти с всички председатели на парламенти в новата история на България, изтъкна депутатът. Росен Желязков е изключително ерудиран, изключителен юрист, човек с много широка обща култура, човек, който търпя всички неща, които си позволявахме, биейки се тук помежду си да говорим и по негов адрес. Нека спестим това този път“, заяви Цонев.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img