26.8 C
София
вторник, 18 юни 2024 г.

Тъщата на Пейо Пеев поема вината за убийството му


Убийството на Пейо Пеев е дело на тъща му Красимира, а дъщеря й Габриела се е опитвала да го измъкне от смъртоносната хватка на майка си.

Това ще бъде защитната теза на двете обвиняеми за жестокото убийство на младия мъж. Той беше удушен в колата си, паркирана пред блока на двете жени. Там те отглеждаха децата на Габриела заедно с баба й. Днес малчуганите са при родителите на Пейо Пеев, а майка им не ги е виждала от края на януари, когато я прибраха в ареста.

Миналата седмица съдът се смили над Габриела и я пусна под домашен арест. Според юристи това означава, че планът на двете жени, погубили младия мъж, е сработил.
Трагичният живот на Пейо Пеев приключи точно преди 4 месеца – на 18 януари. Тогава е била последната му и фатална среща с фиктивната му съпруга Габриела. Тя е дъщеря на дипломатката от кариерата Красимир Трифонова,

станала известна с измислен сексскандал през 2009 година, когато набеди посланик,

че е бил влюбен в нея и й посягал сексуално. По-късно съдът реши, че Трифонова е набедила мъжа.

При пореден опит да види децата си (за тях – виж карето), Пейо отива на среща с Габриела. Тя се качва до него в автомобила, а на задната седалка сяда майка й. По-късно, по време на разследването, криминалистите намират запис от охранителна камера, на който се вижда как мъжът се бори за живота си, докато Красимира Трифонова го задушава с ръцете си. Според полицията и прокуратурата дъщеря й Габриела е сломявала съпротивата на Пейо, държала е ръцете му и е затваряла вратата на колата при опитите му да избяга. Затова е обвинена в умишлено убийство, както и майка й, въпреки че непосредственият извършител е по-възрастната жена. Колата с трупа на Пейо Пеев е намерена на Витоша, близо до мястото, където е обичал да се разхожда и да снима природата. Още на разпитите в полицията Габриела признава, че майка й е удушила Пейо. По-късно се отрича от думите си. Твърди, че била подложена на психически тормоз. В съда майка й Красимира Трифонова не отрича да е удушила Пейо Пеев. Според запознати с разследването Трифонова прави всичко възможно, за да поеме вината и така да спаси дъщеря си от дълъг престой в затвора. Засега Габриела също е обвинена за умишлено убийство, но

до края на досъдебното производство качеството й в процеса може да се промени,

научи „Филтър“. Целта на защитата на двете е Габриела Славова да получи по-леко обвинение. В най-добрия случай може да отговаря за това, че е станала свидетел на извършено престъпление, но не е съобщила на полицията, за да прикрие майка си. Всичко зависи от експертизата, която е назначена на записа от камера за борбата в колата, както и от показанията на майката Красимира Трифонова.

Историята с убийството на Пейо Пеев повдигна много въпроси за домашното насилие и за споделеното родителство при разделени двойки. Кротък, добър, интелигентен и диалогичен. Така го описват близките и приятелите му. Учил в Германия, той се връща в България и се запознава с Габриела. Влюбил се и искал да станат семейство за пример. Двамата така и не заживяват заедно. Под влиянието на майка си Габриела изолира Пейо от детето. Не му дава да го вижда. Тогава живее в Бургас. Пейо се занимава със семейния бизнес в Пловдив и често пътува до морето, без дори да знае дали майката на сина му ще е в настроение, за да му позволи да го види поне за 5 минути. Много пъти се опитвал да говори с нея нормално, за да заживеят заедно, но тя отказвала. Според майка й Пейо не бил достоен за нея, а мъжът й трябвало да е богат и влиятелен.

През 2022 г. Габриела се залюбила с депутата от „Продължаваме промяната“

Велико Минков, който беше в Народното събрание за няколко месеца. Ражда дете и от него. Съдбата му е същата като на Пейо и дори по-трагична. Минков така и не вижда сина си, роден през лятото на 2023 година. Завежда дело в Бургас, за да докаже, че детето е негово. В същото време Габриела убеждава Пейо да сключат брак, да припознае за свое и второто дете и така да блокира опитите на Минков да стане баща официално. Според Красимира Трифонова това е и причината за влошените отношения между дъщеря й и Пейо – той ревнувал от Минков. В същото време обаче двамата мъже са контактували и са споделяли проблемите си с Габриела и майка й. Пейо Пеев е бил готов да признае бащинството на Велико, което вбесило Габриела и Красимира. Точно това е причината за жестокото убийство на Пейо Пеев според разследващите.

Децата са големият залог в трагичната сага

Все още няма съдебно решение, че Велико Минков е баща на по-малкия син
Съдбата на децата на Габриела от Пейо и Велико Минков са голямата загадка в криминалния случай. Бившият депутат вече доказа с ДНК експертиза, че е баща на бебето, което Габриела яростно отричаше и не даваше материал за изследване. При престоя й в ареста обаче съдът е разрешил да се вземат проби от детето, които доказват, че бащата е Велико, а не Пейо.

За двете момченца се водят серия от дела. Веднага след ареста на Габриела Славова и майка й те бяха дадени на родителите на Пейо. Орлин и Иванка се грижат и за двете деца по решение на социалните служби.

Габриела обаче води дело за попечителство над децата. Според информация на „Филтър“ е напът да го загуби. Причината е, че е обвинена за тежко престъпление и има вероятност да влезе в затвора. А експертизите показват, че родителите на Пейо Пеев са осигурили всички условия за нормалното им отглеждане.

Под домашен арест Габриела Славова няма право да излиза от адреса си. Тя живее с баба си по майчина линия, а често при тях идва и леля й Светлана, която също искаше да отглежда двете деца. Женското царство обаче засега се разминава с целта си да прибере малчуганите.

Парадоксът е, че още няма влязло в сила съдебно решение, че Велико Минков е баща на по-малкото дете. Той още не го е виждал. По документи то се води на Пейо Пеев.

Габриела търси следваща „жертва“

Всички жени във фамилията имат деца, но нямат мъже до себе си
Габриела Славова ще търси нов мъж, от когото да роди дете. Това твърдят пред „Филтър“ хора от близкото й обкръжение в миналото, когато младата дама е била активист на природозащитни организации. Пред тях е споделяла възгледите си за живота и желанието си да бъде в каймака на обществото. Затова и се впуснала в политиката като кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“ през 2021 година. Още тогава младата дама използвала всяка възможност, за да контактува отблизо с влиятелни мъже и жени. Защитавала интересите си прагматично и използвала хората за собствените си цели. Мечтаела да има и момиченце.

Всъщност Габриела е отгледана без баща, само от майка си. Когато е била на мисия в Тайланд, където обвинява посланика в сексуално посегателство, Габриела е била още дете и е живяла там с Красимира. Съдбата на бащата Петър не е известна.
Също като нея майката Красимира е отгледана от баба й Тона Трифонова. Красимира носи нейните презиме и фамилия. Информация за нейния баща също липсва.

Според психолози тежката карма в семейството идва още от бабата, която е възпитала дъщеря си, а тя – внучката. Всички имат деца, но нямат мъже до себе си. Ескалацията на психопатията е на 18 януари, когато майка и дъщеря умъртвяват бащата на сина на Габриела Пейо Пеев, за да не позволят на другия мъж в живота й Велико да стане законен баща на детето си.

Александър МЕТОДИЕВ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини