20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Теменужка Петкова: Прибързаната оставка на Денков буди подозрения (ВИДЕО)

Прибързаната оставка на премиера Николай Денков и нейното гласуване в пленарната зала буди определени подозрения.

Това заяви в кулоарите на парламента Теменужка Петкова, която е част от преговарящия екип с ПП-ДБ.

„Не е ясна каква е целта на тези прибързани действия – дали да се използва това, че нашият лидер е в чужбина, Мария Габриел също я няма. Или това, че нашите колеги не желаят да се водят преговори. По-скоро може би това, което искат, е да тласнат държавата към избори”, коментира Петкова.

Тя отчете, че се е избързало, на фона на това, че не са готови оценките на министрите. „Все още никой не е потърсил контакти с нас. Главен преговарящ от наша страна е Мария Габриел, тя е на конгрес на ЕНП с нашия лидер в Букурещ, тя трябва да е в България, за да стартира този процес”, коментира Петкова.

Според Рая Назарян, която също е част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС, първо е трябвало да бъде обявена оценката на министрите и тогава да бъде гласувана оставката на кабинета.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви, че формално подадената и гласувана оставка на кабинета задава много въпроси. „Първият – какво следва от това бързане? Консултации и последващо връчване на мандати. Втората тема – редно ли е, преди да са се произнесли по направеното предложение, да са посочили ден, час и дата за консултации по предложенията, които партньорите са направили за устойчиво управление. Третата тема беше, че вчера се искаше евентуално оттегляне на темата днес, за да бъде разисквана в петък. Това нещо не се направи, аргументът – че не са знаели, че лидерът на ГЕРБ, заедно с кандидата за премиер, е в Букурещ, е наивно. Липсата на кандидат-премиера по ротационния принцип Мария Габриел на днешното заседание на МС има освен чисто естетически елемент на неуважение, но и на неглижиране на джентълменското споразумение”, заяви Желязков.


Източник: Нова тв

Последни новини

- Реклама -