31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Терзиев еднолично спря възстановяването на Войнишкия паметник, Боршош свиква извънредно изслушване

Снимка: Стара София

По инициатива Мирослав Боршош ще бъде свикано извънредно съвместно заседание на Комисията по култура и на Комисията по архитектура в Столичния общински съвет (СОС), съобщиха от ГЕРБ.

Целта е да бъде изслушан кметът на София Васил Терзиев относно прекратяването на процедурата по възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк. Заседанието ще се проведе на 5 юли 2024 г. (петък) от 11:00 ч. в зала 5 на Столичния общински съвет.

„Мотивите за спирането на проекта трябва да бъдат обосновани пред цялото общество и пред нас, общинските съветници от ГЕРБ-СДС, които от години се борим за възстановяването на паметника“, подчертава председателят на Комисията по култура Мирослав Боршош.

Припомняме, че Васил Терзиев прекрати процедурата по възстановяването на Паметника на Първи и Шести пехотни полкове в София. „Самосиндикалното решение на кмета противоречи с решението на Столичния общински съвет от 18.12.2014 г. за възстановяване на паметника“, написах след обявяването на решението на Терзиев от младежката организация „Куберовъ воинъ“.

„Васил Терзиев е категоричен пример, че „кръвта вода не става“, тъй като откровено продължава с провеждането на антибългарската политика на БКП и ДС, които са истинските разрушители и унищожители на този Мемориал. Напомняме, че Паметникът, посветен на почти 3000 загинали българи във войните за национално обединение, е съборен от комунистите окончателно през 1979 г.“, пишат от „Куберовъ воинъ“ във Фейсбук.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини