23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.
Категории:

Терзиев излъга, но съдът потвърди незаконността на велоалеите в центъра

Върховният съд потвърди окончателно решението на Софийския за пълната незаконност на новата организация на движението по „Фритьоф Нансен“, „Витошка“, „Патриарх Евтимий“ и „Скобелев“. Решение, взето незаконно и непрозрачно, за което кметът Терзиев излъга публично и обществото, и общинския съвет.

Решение, наложено силово, по волята на 8 общински съветници от Спаси София, въпреки волята на практически всички останали до 61, защото на трагично слабия и безхарактерен кмет не му стиска да възрази на тези извратени фанатици.

Решение, взето и наложено с всички мръсни методи на родителите на Терзиев и Бонев, включително лъжи, публични обиди към протестиращите три месеца хора, в това число публични обиди, отправени от действащи политици от Спаси София, скалъпени провокации почти всеки ден на протеста. Наложено въпреки публичното становище и на двамата районни кметове от ПП-ДБ и въпреки публичните призиви на всички групи в СОС, с изключение на „Боневата чета от картофени мечета“.

Сега идва време да се сезира прокуратурата и да се започнат тежки проверки:
– Кой позволи този произвол и виновен ли е кметът за безстопанственост?

– Колко пари от общинския бюджет заминаха за незаконните хиляди пластмасови колчета и кой ще ги възстанови на софиянци?
– Има ли подозрителни свързаности между политици от СОС и администрацията на Терзиев с фирмите, които слагаха колчета?
– Има ли подозрителни политически назначения в 24-те районни администрации и централната софийска администрация, които да сочат към политическа обвързаност на това решение, или търгуване на подкрепа за него срещу партийни назначения в общинските фирми?
– Колко струва на столичния бюджет разходите по обжалване на решението на Софийския съд и наета ли е за това външна, частна, скъпа кантора. Ако да, свързана ли е тази кантора с политически фигури от обкръжението на Терзиев?
– Кога Терзиев ще уволни зам.-кмета по транспорта, който лично надзираваше незаконните действия?

Време е всички ощетени от това установено от Върховния съд като незаконно решение да заведем серия от тежки колективни искове срещу Столична община и лично срещу кмета Терзиев за безстопанственост. Исковете могат да бъдат за възпрепятстване на достъпа до жилищата и търговските обекти, за нарушаване на правото за платено абонаментно паркиране по местоживеене, за пропуснати ползи на търговските обекти.
Хората, които претърпяха ПТП поради безумията в организацията, също следва да съдят общината индивидуално.

Всички шофьори, глобени от ЦГМ заради неспазване на незаконната, противоречаща на закона и несъгласувана с КАТ маркировка също следва да осъдят общината.
Срам за всички вас – един син на клан от ДС, един амбициозен политик, който твърдеше, че Крим е руски, и един син на политици югославяни от ДПМНЕ, водещи в момента политическа кампания срещу България в РСМ, че се държите като родителите си и безобразничите.

Срам за ПП-ДБ, които, борейки се срещу Пеевски, създават в София модел, при който едни 8 странни момчета да командват града по бандитски начин, точно както Пеевски нелегитимно, цинично и дебелашки командва България! Ще продължите да плащате за това, докато не покажете отговорност и уважение.

Търсят се наистина гадни адвокати и кантори за колективните искове. И медии, които да отразяват новия сезон на Съдебен спор.

Очаквам опозицията в СОС незабавно да потърси съдебна отговорност от администрацията, зам.-кметът да бъде уволнен още днес, правилникът да бъде променен така, че повече да не допуска кметът да управлява града еднолично въпреки изричната воля на 2/3 мнозинство от СОС. Ако трябва, да се промени и закона.
Очаквам опозицията в СОС да инициира, а прокуратурата и КАТ принуди администрацията, незабавно да възстанови последната законна организация на движението и паркирането в центъра.

И след това може да започне спокоен и отговорен разговор как да направим движението в центъра още по-удобно за всички хора – за жителите му, за велосипедистите, за останалите българи, които идват, за да си свършат административната работа, за туристите и т.н.

 

Борис Станимиров, Фейсбук

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини