4.9 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Тирове с протестно шествие в страната

Готови са и на гражданско неподчинение

Националното сдружение на превозвачи „Аз имам камион“ организира днес протест в различни точки на България. В  9 часа тази сутрин автошествия тръгват в посока граничните пунктове „Дуранкулак“ и „Йовково“, както и край Долни Дъбник, детелината за град Русе, а също и в София, при разклона за село Равно поле.

Превозвачите недоволстват заради липсата на добра комуникация с правителството, както и заради неравнопоставеността между големите компании и малките и средни фирми в бранша.

Повод за протеста е предложението ТОЛ-таксите да бъдат отново увеличени. „От началото на годината 46 фирми на превозвачи в областите Варна и Добрич са преустановили дейност“, посочи Милен Баев от Сдружението „Аз имам камион“ пред БНР.

„Някои от тях са си върнали вече лиценза, някои от тях вече си разпродават дори автопарка“.

Транспортните фирми са недоволни и от състоянието на пътната инфраструктура.

„Това, което Агенция „Пътна инфраструктура“ предлага като инфраструктура, меко казано не отговаря на европейските стандарти“.

Организаторите на протеста са категорични, че до затваряне на пътища днес няма да се стигне, но са готови и на гражданско неподчинение, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

„Тези хора трябва да ни чуят и да разберат, че този бранш боледува и то боледува от много време насам“.

Източник: БНР

Последни новини

- Реклама -