14.2 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Тома Биков: Ние не се бъркаме в служебните правителства


Тома Биков от ГЕРБ коментира, че няма договорка между Бойко Борисов и президента Румен Радев за кандидат за служебен премиер да бъде посочен Димитър Главчев, за което днес намекват от ПП-ДБ.

Биков припомни, че текстовете за промени в Конституцията са били предложени от ПП-ДБ, а ГЕРБ не смята да предлага експерти за служебното правителство:

„Ние не се бъркаме в служебни правителства, защото ние нямаме президент, откакто свърши мандата на господин Плевнeлиев. Минали сме през много служебни правителства с много неприемливи фигури вътре, така че нашите изборни резултати не зависят от служебното правителство и се надявам колегите да са го разбрали. Ние сме правили избори с правителство, в което Бойко Рашков, вътрешният министър, беше неформален председател на предизборния щаб на тези, които сега се притесняват много от политически фигури. И той беше експерт, нали, ама май и депутат“.

Председателят на СДС Румен Христов заяви, че право на президента е да избере кой да е служебен премиер, а Димитър Главчев единствен е дал съгласие.

Той отрича съмненията на ПП-ДБ за договорка между президента и ГЕРБ, запитан дали могат да се намерят неутрални кандидати за служебни министри, каквато заявка даде Главчев, лидерът на СДС отговори:

„Едно правителство може да бъде доминирано от хора, които си имат своите пристрастия, но работят безпристрастно по време на тези три месеца. Не можем да налагаме някакви заклинания кой да бъде, кой да не бъде. Въпросът е хората да свършат работата, за която са изпратени там“.

Последни новини

- Реклама -