20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Топлото време напълни хотелите по морето

Германци и поляци са първите чужди туристи по южното ни Черноморие в началото на новия летен сезон. Вече има почиващи почти във всички морски градчета и курорти, поетапно отварят врати магазини и заведения. Това коментира на старта на сезона Евелина Пулева от Регионалната туристическа камара в Бургас. По думите й топлото време в началото на юни е едно обещаващо начало на лятото.

„Още преди месец го заявихме с колеги, че добре се движим с ранните записвания. Надяваме се, че това, което се случи с третия европейски туроператор няма да окаже влияние и се надявам, че ще направим много добър сезон. Все си мисля, че Полша ще остане от водещите пазари, най-вече заради факта, че на летище Бургас кацат доста полети и доста поляци преоткриха България. Предполагам, че със сигурност и Англия и Германия пак ще са едни от пазарите, които традиционно са характерни за нашето Черноморие“, каза Пулева.

Като цяло, очакванията на туристическия бранш са за силен летен сезон, подчерта още Евелина Пулева.

А тенденциите и предизвикателствата през новия летен сезон днес ще обсъждат в Несебър експерти от различните звена на туристическия бранш. На специализирана конференция, озаглавена “Изживей България“ ще се съберат туроператори, представители на авиокомпании, мениджъри в сферата на туризма и кметове на морски общини.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини