23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Тошко Йорданов: Изчегъртването на ГЕРБ е минало, в ДПС има много подготвени хора


„За съжаление няма партия, която да има общественото доверие да направи кабинет. Самото политическо говорене трябва да е леко обрано. Ще трябва да се правят компромиси, няма как да ги изтриеш с гумичка. Изчегъртването на ГЕРБ от наша страна бе махането на тоталната власт, която имаха. Бойко Борисов бе император. Вече не е така, отдавна не е така. Откакто ИТН го свали, той не е бил премиер. Логиката е такава, че не може да се сложи дебела черта. Трябва да се търси компромис на по-широка основа, защото проблемите са ужасяващи и нямат нищо с идеологиите. Държавата в момента не функционира заради парламента, в който някои не могат да приемат, че идеологиите са хубави приказки за определено време, но реалността е брутална“.

Това обяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов пред Дарик радио и сякаш подаде ръка към ГЕРБ за по-нататъшно сътрудничество с партията на Бойко Борисов.

„Ние от ИТН вече си изживяхме детските болести. Трябва да се постъпва практично. Прагматизмът изисква няколко партии да излъчат експертно правителство, което да решава конкретни проблеми. В разговори с няколко партии ще се намерят съответните експерти. Не някой да си заплюва определени министерски постове. Ако някоя партия предложи по-добър експерт, какъв е проблемът“, добави той и отрече, че от ИТН ще предложат готов експертен кабинет.

Йорданов призна, че в ДПС има експертиза и много добре подготвени хора, които разбирали проблемите и как трябвало да бъдат решени. И обяви, че от ИТН били готови да направят идеологически отстъпки.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини