30.8 C
София
събота, 20 юли 2024 г.

Тошко Йорданов: Кирил Петков e на ниво пети клас


Емоционалното състояние на Борисов не ме засяга, в личния душевен свят на хората не искам да се бъркам. ГЕРБ управлява заедно с ПП-ДБ – къде са им законите, за да бъдат усвоени парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Надявам се Бойко Борисов никога да не стане министър-председател, но това не означава, че не трябва да направим крачка за излизане от кашата, в която сме, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

По думите му изборът на Рая Назарян за председател на парламента не е протягане на ръка. Окачестви подкрепата към кандидатурата ѝ като практичен подход и коментира: „Ако отидем на нови избори, няма никакво значение, че Рая Назарян ще бъде 2 месеца председател на Народното събрание“.

„Искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет в разговор с всички политически партии“, допълни Тошко Йорданов.

Йорданов още веднъж потвърди, че от „Има такъв народ“ няма да подкрепят първия и втория мандат на ГЕРБ-СДС и ДПС.

Според него третият мандат е отговорност на президента Румен Радев. Поясни, че във всяка една партия има добри експерти.

В БСП кой може да каже, че нямат експерти, особено в социалната сфера, „Възраждане“ също имат добри специалисти, дори в „Промяната“ има няколко. По тази линия бихме говорили с всички партии, ако третият мандат дойде при нас – и те нямат проблем да дадат своите експерти.

Това обяви в ефира на БНТ Тошко Йорданов по повод предстоящите раздавания на мандати за съставяне на правителство.

По думите му, трябва първо да се види, дали ГЕРБ няма да направи правителство с помощта на „Величие“.

„Ако се прави експертен кабинет – трябва да се подпише споразумение – да се видят кои са големите проблеми на хората, които държавата може да реши – образование, здравеопазване, цени на стоки. Всеки конкретен проблем има конкретно решение – ако ви се развали колата например, отивате на автомонтьор, за всяко нещо има експерти.

Дори и да предложат експерти ПП-ДБ – аз пак ще ги мисля за шарлатани. ГЕРБ ако предложат, пак никога не бих гласувал Бойко Борисов да е премиер“, допълни народният представител от „Има такъв народ“.

По думите му ИТН имат основна заслуга за това ГЕРБ да не разполага с цялата власт, но не определи това като тотално изчегъртване.

„Една партия може да изчегърта от властта – помните каква тотална власт имаха ГЕРБ – като БКП. Имаха всичко, кабинет, който не може да бъде мръднат, служби, агенции. Вече не е така – това е заслуга на ИТН. А за тотално изчегъртване от политиката – отидете и гласувайте, с 30% активност няма как да стане“, смята Йорданов.

Той не пропусна да коментира думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който определи ИТН като малкото БСП.

„Кирил Петков е доста неориентиран човек с ниво на мислене пети клас. Той висеше нонстоп пред кабинета на Борисов.

Фалшифицира документи, за да стане министър. Подписани актове от него като министър на икономиката, вече са невалидни. На приятелката му Лена Бориславова трябва да й отнемат адвокатските права завинаги заради фалшификации. И тези хора правят квалификации за други партии.

При него някой неврон е дал накъсо още като ембрион. Подобен човек може да каже всичко. Той е недоразумение, смята Йорданов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини