32.8 C
София
събота, 22 юни 2024 г.

И ИТН алармира за скандала: Терзиев отказва да изпълни решение на ЦИК

На 20 май ЦИК е изпратила писмо до всички кметове и областни управители, че всички хартиени ролки от местните избори трябва да бъдат унищожени, но столичният кмет отказал да го направи, обясни председателят на ПГ на ИТН.

Малко преди това днес общинските съветници от ГЕРБ-София направиха скандални разкрития на брифинг на същата тема, че партийна фирма на „Промяната“ печата изборните книжа за предстоящите национални и европейски избори в София“.

За последствията алармира и председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов на брифинг в НС.

„На 20 май ЦИК е изпратила писмо до всички кметове и областни управители, че всички хартиени ролки от местните избори трябва да бъдат унищожени. Оттам-нататък кметът и общината, която отказва да изпълни това указание, е Васил Терзиев.

„Ако разполагате с оригинална хартия, можете да напечатате каквито искате бюлетини. И точно хартиените разписки се броят. Могат да бъдат подменени цели секции“, алармира представителят на ИТН. „Ако разполагате с оригинална хартия може да си напечатате каквито искате гласувания“, поясни Йорданов.

„Оказа се, че писмото на Терзиев е било скрито. Днес разбраха от нас. Веднага са изпратили във всички области екипи на полицията да проверят дали има и други места, където тези хартии не са унищожени“, добави той.

„ЦИК взеха решение, с което задължават Терзиев незабавно да унищожи неизползваните ролки със специализираната хартия и незабавно след това да уведоми комисията“, коментира Йорданов.

„Софийските ПП-та си позволяват да не изпълняват законови разпореждания“, обясни той.

„Писна ми ПП да унищожават доверието в машинното гласуване. Не е възможно законите да се спазват от всички граждани с изключение на ПП-ДБ“, отсече сценаристът на Слави.

И уточни, че в ЦИК са се учудили, че има такова писмо на Терзиев. „Изпратено е в администрацията на ЦИК, но не е получено от ръководството. Сега задължават отново Терзиев да унищожи тези ролки. Мога само да предполагам колко са тези неунищожени ролки“, заяви Йорданов.

„Това с маркировките на булевардите също беше направено в нарушение на закона. Кирил Петков наруши закона с декларацията за двойното си гражданство. После с фалшивите подписи“, припомни председателят на парламентарната група на ИТН.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини