23.8 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Тотото разпределя ударно 20 милиона лева


Българският спортен тотализатор ударно пуска обществени поръчки за милиони в последните дни на кабинета в оставка, което дава повод за сериозни съмнения за мащабни финансови злоупотреби.

Едната от поръчките е за услуги, по които вече съществува действащ договор. Той е от март 2023 г. и изтича през април 2025 година. На 11 март тази година обаче тотализаторът обявява обществена поръчка за „Отпечатване и доставка на удостоверителни знаци за участие в моментни лотарийни игри“. Договор за същата услуга, започнала през 2023 със срок до 24 април 2025 година, вече съществува. Освен че тази поръчка е излишна и предсрочна, тя е и на значително по-висока цена от текущия договор, но въпреки това е придвижена от министъра на спорта в оставка Димитър Илиев.

По време на неговото деветмесечно управление спортните среди са скандализирани от политиката на Българския спортен тотализатор, начело с изпълнителния му директор Георги Тарлеков. Говори се за сериозни подозрения за осигуряване на комисиони, като напълно се загърбват законните процедури и интересите на дружеството.
В спортните среди назрява все по-голямо недоволство по отношение на прозрачността в дейността на тотализатора и спазването на законите и етичните стандарти в неговото управление.

Димитър Илиев е сред министрите, чиято дейност е подложена на особено остри критики, но в проектосписъка на преговарящите за новото правителство той засега остава на поста.

Трифон ПАНАЙОТОВ

Последни новини

- Реклама -