23.8 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Тръмп: Израел губи международна подкрепа


Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че би реагирал по същия начин като Израел след нападението, извършено от „Хамас“ на 7 октомври.

Той обаче добави, че Израел губи международна подкрепа и трябва да довърши войната си срещу ислямистката групировка в Газа, предаде Ройтерс.

Тръмп заяви, че вълната от убийства на „Хамас“ в южната част на Израел е „едно от най-тъжните неща, които някога съм виждал“. „При това положение трябва да завършите войната си. Трябва да я довършите, трябва да я завършите“, каза той.

Бившият американски президент направи коментарите в интервю за израелския вестник „Израел Хайом“, публикувано днес. Видео на интервюто беше публикувано на уебсайта на вестника.

Тръмп също беше попитан и как би реагирал, ако неговото семейство беше станало жертва на безчинствата на „Хамас“. „Бих казал, че щях да действам по същия начин като вас. Би трябвало да си луд да не го направиш. Само един луд не би постъпил така. Това беше ужасно нападение“, каза той. „Много ме притеснява, когато виждам хора, които вече не говорят за 7 октомври, а говорят за това колко агресивен е Израел.“

В резултат на атаката на „Хамас“ загинаха 1200 души и според израелските данни повече от 250 души са взети за заложници. Оттогава досега израелската офанзива срещу Газа е отнела живота на повече от 32 000 души, информират здравните власти в управляваната от „Хамас“ ивица Газа.

Източник: БТА

 

Последни новини

- Реклама -