5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Три чаши зелен чай дневно пазят от деменция

Три чаши зелен чай на ден може да помогнат за намаляване на риска от развитие на деменция. Проф. Едуард Окело от Центъра за изследване на човешкото хранене към университета в английския глад Нюкасъл тврърди пред „Индипендънт“, че зеленият чай може да подобри умствената дейност и здравето.

Д.р Окело обяснява, че зеленият чай съдържа химикал, наречен епигалокатехин галат, който убива ензим, увреждаш мозъчните клетки.

Според учените зеленият чай е много полезен за човешкото тяло. Но това не е всичко, той може да ви направи и по-щастливи. В допълнение към намаляването на риска от фатално сърдечно заболяване или инсулт, тази напитка може да действа като средство за подобряване на настроението. „От научна гледна точка зеленият чай съдържа биоактивни съединения, които поддържат ума фокусиран и спокоен в същото време“, каза експертът по хранене за здравето на мозъка Маги Мун.

Зеленият чай може да помогне и за предпазване от сърдечни заболявания чрез поддържане на здравословни нива на холестерола. Изследванията също така показват, че зеленият чай може да понижи кръвната захар и да помогне за предотвратяване на диабет тип 2. Чаят забавя естествения спад на добрия холестерол и може да понижи лошия холестерол.

Последни новини

- Реклама -