15.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Трифонов краде тезите на ВМРО


„Има такъв народ“ приласкават електората на ВМРО, показа проверка на „Филтър“ в публичните изяви на кандидатите за депутати от партията на Слави Трифонов.

Програмата им е балансирана и проевропейска, но при срещите с избиратели и особено в телевизията им „Седем осми“ Трифонов и най-приближените му облъчват хората с тезите на ВМРО. Една от основните теми е срещу налагането на джендър идеологията в училищата.

Това от години е приоритет на ВМРО и особено на втория човек в партията, евродепутата Ангел Джамбазки. С връщането на Красимир Каракачанов на председателския пост войната с гейовете отново се превърна в основна за „войводите“. Консервативни и също като ВМРО в това отношение са и „Има такъв народ“. От най-малката парламентарна партия присвояват и още една тема на ВМРО в предизборната си кампания. Те се обявяват срещу нелегалните мигранти и призовават за нито един допуснат у нас от Близкия изток и Африка, но и незабавното им връщане там, откъдето са дошли. Това е теза на ВМРО още от първата вълна мигранти, заляла Европа през 2013 година, когато „Има такъв народ“ не съществуваше, а Слави Трифонов беше далеч от участие в политиката.

Третата тема, която „Има такъв народ“ присвоява от ВМРО, е македонският проблем, въпреки че говоренето срещу съседите не носи големи електорални ползи. Спорният договор за добросъседство от 2017 г., когато Каракачанов беше вицепремиер, и нарушаването му по-късно не наляха гласове на ВМРО, а напротив. Партията се сви до 1% на изборите през 2021 година.

Не на последно място „Има такъв народ“ се обявява срещу Зелената сделка и затварянето на тецовете у нас, което е една от основните политики на ВМРО през годините, за която често са обвинявани в лобизъм и близки контакти с икономически кръгове.

Борис КРУМОВ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img