16.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

ТВ-легендата Вера Маринова: Валери Григоров ме порази в „Денсинг старс“ с поредица от танци в различни стилове

През 2009 година бях жури в танцовото риалити и помня как  Слави Трифонов кастреше колегите си така, че стените кънтяха 

 

Вера Маринова- Аткинсън е една от емблемите на Българската национална телевизия. Истинска легенда, чийто коментари от Олимпийски игри и от световни и европейски първенства по художествена гимнастика няма как да бъдат забравени. Вече близо 30 години Вера Маринова живее заедно със съпруга си Джон Аткинсън в Англия, но често се връща у нас. Тв зрителите я помнят и в една друга роля. През 2009-а тя бе част от журито на „Денсинг старс“.  

Антон СТЕФАНОВ

  • Госпожо Маринова, сега по Би Ти Ви върви предаването „Денсинг старс“, но ще ви върна 15 години назад, когато вие бяхте жури в него. Какви спомени пазите от тогава?

Спомням си само хубави неща! През 2009-та, когато бях член на журито, в шоуто като танцьор се вихреше самият Краси Радков – сега водещ на формата. Там бяха и Годжи, и Графа, и Мадлен Алгафари…Състезанието спечели много убедително световната шампионка по художествена гимнастика Бианка Панова. Тези седмици, през които бях в „Денсинг старс“, не се забравят заради необикновеното настроение не само на терена по време на спектаклите, но и зад кулисите. Тогава предаването беше под шапката на „Шоуто на Слави“ и много се впечатлих от дисциплината на целия му екип. Спомням си как след един от спектаклите по уредбата гърмеше гласът на Слави, който кастреше колегите си така, че стените кънтяха.

  • Лично Слави Трифонов ли ви се обади да ви покани да сте член на журито ?

Да, обади ми се по телефона. Четири или пет години преди това бях негов гост в „Шоуто на Слави“.

  • Веднага ли приехте?

Да. Слави е професионалист, каквото и да се говори за него! Спомням си го още от годините, когато се разминавахме по стълбите на БНТ с всички  „кукувци“, сред които беше и той. Тези момчета бяха радост за широката публика.

  • Да се дават оценки е доста трудно и много субективно. Не ви ли беше мъчително да оценявате?

Мъчително – не. Трудно – да. Особено, когато имате едно след друго силни изпълнения. Но винаги съм съдийствала по съвест в „Денсинг старс“.  Иначе трябва да подчертая, че съдийка по художествена гимнастика никога не съм била и не искам да бъда. Това е особено нещо и никак не е за мен.

  • В „Денсинг старс“ сте журирали заедно с Мария Гигова, Илиана Раева и Памбос Агапиу. Как се чувствахте в тази компания?

Чувствах се  много добре, на приятна сянка! Словесният двубой обикновено беше между Памбос и Илиана, а на тях човек и да иска – не може да им отнеме думата!  Аз, така или иначе, не обичам многословието. Телевизията те учи да влагаш максимално съдържание в малко думи. Затова се изказвах кратко и ясно. После, заедно с Мария си почивахме на сянка, докато Памбос и Илиана кръстосваха шпаги… (Усмихва се)

  • Сега гледате ли „Денсинг старс“?

Да, следя го с интерес и мога да кажа,  че то надхвърля моите очаквания.

  • Имате ли си любимци?

Е, като човек, свързан със спорта, няма как да не отбележа с радост, че трима от участниците, закърмени със спорт, достигнаха до решителните „рундове“ на шоуто!  Това са каскадьорът Валери Григоров, олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и първият „Ерген“ – гребецът Виктор Стоянов. Спортистите обаче се сблъскват на паркета с артистите – все ярки звезди на Би Ти Ви: неотразимата синоптичка Натали Трифонова, д-р Неделя Щонова, за която възраст няма и вихрената Дара от журито на „Гласът на България“. Тук е и Папи Ханс, чието име запомних още когато чух, че „снощи е правил  кекс.“

Валери Грегоров и Дорина Стоянова – истинският блясък на „Денсинг старс“
  • Кой успя най-много да ви изненада?

Напредъкът на всички участници от първия ден досега е поразителен, но все пак за мен, най-неочаквано е бързото развитие на танцовите умения на Валери Григоров и на Виктор Стоянов. Преди старта на предаването Виктор определи тялото си като „дърво“, но това не му попречи да се превъплати в дори в Черния лебед. А Валери буквално каза: “И от Космоса се вижда как не мога да танцувам“. След което порази всички с поредица от танци в съвсем контрастни стилове. Отдавам този напредък на качествата, които спортът възпитава, включително способността за концентрация и високия праг на търпимост на болката.

Аз лично не очаквах да видя в елиминацията на осминафинала Валери и партньорката му Дорина. Обяснявам си този факт с това, че лицето на един каскадьор не е толкова разпознаваемо за зрителите, колкото са тези на звездите на Би Ти Ви, ежедневно влизащи в домовете чрез екрана. А и да се изпрати есемес струва пари и не всеки зрител си разрешава да харчи по време на едно телевизионно състезание. Много ми се иска обаче да кажа на телевизионната аудитория, че нейният вот има огромно значение. Затова ще призова зрителите да си припомнят кой как е изглеждал на паркета в началото на това състезание. И да не забравят, че мъжете състезатели са в доста по-неблагоприятна позиция в сравнение с жените състезателки. Защото по презумция в танца води мъжът. А те хем трябва тепърва да се учат, хем да водят партньорките си.

  • Ако ви поканят следващия сезон да бъдете отново жури, ще се съгласите ли?

С удоволствие, тъкмо да си припомня какво беше. А Памбос ще поканят ли? (Смее се)

 

Цялото интервю с Вера Маринова-Аткинсън четете в сряда във вестник „Филтър“.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img