24.8 C
София
събота, 18 май 2024 г.

Участничките в „Ергенът“ чупят тъпомера на парчета

Участничките в „Ергенът“ групово се изложиха в играта за знания. Момичетата, които се борят за сърцето Алекс Младенов, демонстрираха убийствено невежество и липсата на елементарна обща култура. Те не можаха да се справят с въпроси, на които един второкласник би трябвало вече да може да отговори.

Първа тъпомера счупи Криси, която ни осведоми, че седемте чудеса на древния свят били…четири. По-нататък дългокраката Маги обаче се опита да отвее конкуренцията и като че ли успя безапелационно.  На въпроса кой български автор печели международната награда „Букър“ русата тръпка на Алекс отговори с „не знам“. Това написа върху дъската си и Киара, докато Надето бе категорична – Алеко К, Мария я поправи с Иван Вазов, а Екатерина даде верен отговор – Георги Господинов, но трябваше да спре дотук без да допълва, че става дума за романа „Време разделно“.

На въпроса посочете едно произведение на Христо Ботев Маги и Криси написаха „Опълченците на Шипка“, а на запитването каква република е България, Маги и още една нейна колежка написаха „президентска“. Друга участничка „прозря“, че сме били държавна република…

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img