10.3 C
София
неделя, 21 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Участниците в „Един за друг“ счупиха тъпомера (ВИДЕО)

Кристина и Емилиян са първите, отпаднали от „Един за друг“

Като че ли свикнахме във всяко риалити участниците да демонстрират липса на елементарни познания. Дали ще е „ВИП Брадър“, „Фермата“ или пък „Един за друг“, всеки път констатираме едно и също – образованието ни куца.

На националния празник 3 март зрителите изригнаха срещу двойките в „Един за друг“, които заковаха тъпометъра. На въпроси за ученици от първи до шести клас участници не можаха да дадат никакъв отговор.

Затрудни ги дори да кажат кой е патриархът на българската литература. Пратиха Гагарин на Луната и го нарекоха „първия български космонавт“, река Искър мина през Велико Търново, Иван Вазов е автор на стихотворението „Хаджи Димитър“, баща и син Славейкови се казват Петко и Рачо, страната ни влиза в НАТО през XIX век, „О, Шипка“ е от „На прощаване“ и още куп фрапиращи недоразумения. Мнозина се оправдаха с това, че са стресирани, но за невежеството не може да има никакво оправдание.

„Пълни неграмотници. Това не е истина. Направо ме е срам да ги гледам и слушам“ – пише Мариана Танчева в страницата на предаването във Фейсбук.

„Накъде отива България с неграмотни млади хора. Срам!“ – възмущава се Ели Кротева.

„Показа се нивото на образованието след 1989 година, тотал щета! И 5000 лева да са заплатите на учителите, нивото ще е същото“ – казва Петя Балинова.

Такива са голяма част от коментарите. Жалкото е, че в колкото и риалити формати да се задават въпроси, изискващи знания, положението е все едно и също. Можеше да бъде смешно, ако не беше трагично…

 

ВИЖТЕ ВИДЕО – ТУК!

Последни новини

- Реклама -