- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

УЕФА ще наказва Румъния след политически скандал на мача с Косово

Сериозни наказания ще наложи УЕФА на румънската футболна федерация заради политическия скандал по време на снощната евроквалификация с Косово на „Арена Национал“ в Букурещ.

Двубоят бе прекъснат в 22-рата минута, след като малко преди това румънските ултраси издигнаха два транспаранта. Първият гласеше „Бесарабия е Румъния“, а вторият „Косово е Сърбия“. Те бяха подкрепени със скандирания. Френският главен съдия Уили Делажо в съотвествие с разпоредбите на УЕФА при такива ситуации, прибра футболистите към съблекалните и мачът беше временно спрян.

Полицията започна организация по извеждането на ултрасите от стадиона. Междувременно виновниците за прекъсването на мача бяха освирквани. Голяма част от феновете си тръгнаха и се насочиха към домовете си.

След 40-минутно прекъсване проблемът най-сетне беше разрешен. Футболистите на двата отбора се завърнаха на терена. След кратка десетминутна загрявка, мачът беше подновен.

При повторно провинение от страна на домакинските привърженици, двубоят можеше да бъде прекратен и гостите от Косово да получат служебни три точки. Това обаче не се случи и с късни попадения домакините стигнаха до победата с 2:0.

- Реклама -

Последни новини