6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Украинец оцеля 41 дни в затрупана къща, обкръжена от руснаци (ВИДЕО)

Владислав Молодих, боец ​​от 71-ва отделна бригада, успява да оцелее в затрупано мазе в продължение на 41 дни докато най-после бил спасен.

Според свидетелствата на войника и спасителите му, руснаците атакували сградата, в която се намирали Владислав и негов другар в продължение на 3 дни с гранати, дронове и РПГ.

Украинецът разказва, че при атаките убил минимум шестима руски войници. Руснаците затрупали изхода с боклуци, защото не могли да стигнат до бойците. Помещението било покрито и с отломки от съседна срутена сграда. Окупаторите им крещели да се предадат, украинците отказали. Двамата разполагали със сухи дажби, но след известно време те свършили. Трябвало да оцеляват при минусови температури без храна и вода. За да утолят жаждата си, двамата топели сняг. Това споделя Владислав Молодих.

Двамата се опитали внимателно да разчистят отломките отвътре и успели да направят малка дупка, през която да пропълзят, но без бронежилетки или друга екипировка.  Неговият партньор се изкачил на повърхността да търси помощ, а Владислав останал в мазето. След известно време той бил забелязан от дрон и чак тогава бива спасен.

Последни новини

- Реклама -