19.8 C
София
събота, 18 май 2024 г.

Украйна: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3

За Русия производството на нови бомбардировачи Ту-22М3 днес е практически невъзможно. Това заяви по време на телемаратона представителят на Главното разузнавателно управление на Украйна Андрий Юсов.

Според него Главното разузнавателно управление разполага с информация за ситуацията с такива самолети в Руската федерация. „Те се опитват да подкрепят производството на ракетни оръжия. Въпросът сега не е в броя на ракетите. Въпросът е в носителите и разстоянието, от което се нанася поражението“, отбеляза Юсов. Той подчерта, че сега Русия ще си направи изводи и в бъдеще ще бъде по-внимателна при използването на стратегическата си авиация, а това вече е добре за Украйна.

Часове преди изявлението на Главното разузнавателно управление украинските военновъздушни сили свалиха именно такъв руски самолет, и то на 300 км от границата. Както отбеляза Юсов, свалянето на самолета оказва известен натиск и върху пилотите на бомбардировачите, тъй като те вече няма да се чувстват в безопасност дори в 300-километровата зона до Украйна.

„Ясно е, че днес в Кремъл цари траур и за това има всички основания“, заяви Юсов. На въпрос дали сега използването на Ту-22 ще бъде малко по-различно, той отговори, че след унищожаването на самолета А-50 и след днешното унищожаване на Ту-22М3 има надежда, че „поне за известно време за Одеска област, по отношение на рисковете от ракетни атаки, ситуацията ще се подобри“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img