13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Украйна заяви, че няма информация за хората на сваления руски самолет

Украинското военно разузнаване заяви, че не разполага с достоверна информация за хората, които са били на борда на сваления днес руски самолет Ил-76, а според Москва военно-транспортната машина е превозвала 65 украински военнопленници, предаде Франс прес.

Същевременно украинското военно разузнаване потвърди, че за днес е била планирала размяна на военнопленници с Русия.

Самолетът се разби в руската Белгородска област, като Русия обвини Украйна, че го е свалила.

„Понастоящем не разполагаме с достоверна и пълна информация за хората, които са били на борда на самолета, не знаем имената им“, се казва в изявление на украинското военно разузнаване.

„За днес бе предвидена размяна на военнопленници, която обаче не се състоя“, заяви украинското военно разузнаване, като подчерта, че Украйна не е била информирана, че е необходимо да бъде гарантирана сигурността на въздушното пространство в района. В съобщението не става ясно дали Украйна потвърждава информацията на Москва, че е свалила самолета.

Украинската армия заяви днес, че ще продължи да атакува Белгородска област и руската военна авиация, за да пази Украйна от бомбардировки. Изявлението бе направено няколко часа след като самолетът Ил-76 се разби, отбелязва АФП.

Последни новини

- Реклама -