14.6 C
София
понеделник, 27 май 2024 г.
Категории:

УМБАЛ „Пълмед” откри Отделение по лъчелечение и радиохирургия с апаратура от последно поколение

Д-р Илия Габровски, ръководител на екипа на Отделение по лъчелечение и радиохирургия

Модерно високотехнологично Отделение за лъчелечение и радиохирургия отвори врати в медицински комплекс „Пълмед“, който след броени месеци ще отбележи своята 15-годишнина. То се намира в новоизградената сграда „Е“ на лечебното заведение и е оборудвано с последно поколение апаратура от най-висок клас на водещи производители на медицинска техника.

В отделението функционират най-новите модели медицински линейни ускорители на фирма VARIAN – True beam™ STx с модул HyperArc™ и Halcyon™. Марката се е наложила като новатор в областта на радиационната онкология за последните повече от шест декади.
Структурата разполага и със съвременни системи за проследяване на лъчетерапевтичния процес в реално време – IDENTIFY™, която осигурява максимално прецизно изпълнение и контрол на лечението чрез изкуствен интелект. Отделението има и специализиран планиращ скенер на Siemens Healthineers за изготвяне на индивидуален лъчетерапевтичен план.
С откриването на Отделението по лъчелечение и радиохирургия УМБАЛ „Пълмед” вече може да предложи всички видове комплексни грижи и лечение, които биха могли да бъдат необходими на пациентите с онкологични заболявания, заяви д-р Илия Габровски, ръководител на екипа на Отделение по лъчелечение и радиохирургия. „Нашите цели и стремежи са да можем да предложим на пациентите си не само достъп до най-съвременно и високотехнологично лъчелечение. За всеки пациент се изготвя прецизен индивидуален терапевтичен план. За нас е важно пациентите да получат необходимата терапия по възможно най-удобния за тях начин и без излишно забавяне“, коментира той.
Сред онкологичните заболявания, които могат да бъдат лекувани в отделението, са мозъчни тумори, карциноми на глава и шия, бял дроб, хранопровод, трахея, тимусна жлеза, млечна жлеза, маточна шийка, ендометриум, простата, ректум, анус и пикочен мехур. Отделението предоставя също възможност за терапия на всички видове метастази в цялото тяло. Желаещите пациенти могат да осъществят индивидуална консултация в Отделението по лъчелечение и радиохирургия, на която да обсъдят своя случай с лекар-специалист и да получат информация за най-подходящото за тях лечение. За целта е нужно да запишат час на телефон 0896 666 157 – регистратурата на отделението.
До няколко седмици в „Пълмед“ ще бъде разкрито и Отделение по нуклеарна медицина, което ще разполага с последно поколение ПЕТ скенер, също на технологичния гигант Siemens Healthineers, за свръхпрецизно сканиране на цялото тяло. Изследването може да се прилага освен при онкологично болни, а също при различни неврологични и кардиологични заболявания. С тази технологична екипировка лечебното заведение е в състояние да осигури на своите пациенти достъп до най-съвременната и ефективна комплексна медицинска грижа на световно ниво.
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img