- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Управляващите очертаха приоритетите на мнозинството

Представителите на управляващото мнозинство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ говориха пред медиите преди старта на есенната пленарна сесия на 49-то НС. Десислава Атанасова и Даниел Лорер очертаваха основните приоритети в работата на депутатите през следващите месеци.

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: „Имаме критики, но правителство трябва да има. Трябва да се навакса със законите. Очакваме предложенията на Министерския съвет. На България ѝ е нужно редовно правителство. Няма друга алтернатива. Местните избори и противопоставянето стоят на дневен ред, но редовното правителство не бива да е залог за това”, категорична е тя.

Даниел Лорер, ПП-ДБ: „Сглобката“ е толкова здрава, колкото участващите в нея смятат, че са приоритетите на българите. Ако колегите от ГЕРБ смятат, че да има бюджет за страната за догодина е важно, сглобката ще продължи. Ако колегите от ГЕРБ смятат, че приемането на България в Шенген, е важно за хората, правителство ще има. Ако ГЕРБ считат, че приемането ни в еврозоната е важно, парламентът ще просъществува“, заяви той.

 

- Реклама -

Последни новини