24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

Усмивки от предизборните ленти

 

Ожесточената битка за народните гласове започна и както всяка предизборна кампания и тази предизвика дебати, повдигна редица въпроси, създаде няколко скандала.

Сред обещанията за по-добро и прозрачно управление по пътят към светлото бъдеще вече успяха да се родят и редица трагични или комични моменти (сами преценете). Умели потребители на социалните мрежи и будни граждани вече започнаха да изразяват народната „любов“ и „доверието си“ към политиците.

Без претенция да сме изчерпателни и с уговорката, че още сме в началото на предизборната кампания, събрахме някои от фотосите, който се появиха в социалните мрежи и дори по пътищата на България.

1 Спазени обещания

Tочно преди една година и един месец “Продължаваме промяна”- “Демократична България” направиха точно 18 предизборни обещания. Като се върнем малко по-назад, коалицията обеща, че със средствата, които според тях са откраднати от държавата, ще строят по две магистрали годишно, ще изградят четири моста над Дунав, три тунела под Стара Планина и да не забравяме …завод за електромобили в Ловеч, нови работни места и огромна инвестиция в региона.

И както се случва обикновено по нашите географски ширини-малко след като взеха властта, основните действащи лица – Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че страната ни тегли нов заем от над 7 милиарда лева, а парите ще отидат за инфраструктурни проекти. Но от кабинета “Петков” няма построена магистрала, нито мост или тунел. Да не забравяме – завод за електромобили…

Паметливи жители на Ловешкия регион решиха да започнат своя “следизборна кампания” и предизборно да онагледят обещанията на “Продължаваме промяната”. Кампанията им се осъществява чрез билбордове.

През 2022 година г-н Петков обяви в видео, публикувано във Фейсбика на партията: “Имаше всякакви спекулации по медиите, че няма завод, че не се строи. Виждате и камионите току що, влизат и се работи…“ и хората от региона сега ни канят на тест драйв из Ловешко…

2 Всенародната любов

Докторът по конституционно право в Института за държавата и правото при БАН и председател на Института за модерна политика Борислав Цеков не успя да сдържи гнева си към неизпълнените обещания на политиците и публикува гневен пост във Фейсбук: „Не е никак случайно, че билбордовете на ППДБ не съдържат предизборно послание (слогън). Предлагат просто лица на кандидати и номера на бюлетини. “Така по съвсем естествен начин се подчертава липсата на политически смисъл и изпразването от политическо съдържание на ППДБ. Едни оядени партийци просто искат да участват във властта, да имат постове, привилегии и държавна хранилка. Нищо повече и нищо по-малко!”, пише той. (В снимката на билборда личи намесата с фотошоп, но посланието от публикацията на д-р Цеков е ясно).

3 Чалгата на щурм към Парламента

Чалга звездата Роксана атакува парламента. Попфолкът отдавна е щурмувал Народното събрание, но сега си имаме и нова звезда. Певицата Роксана води две листи на партия МЕЧ.

Председател на новата политическа сила е бившия спортен министър Радостин Василев, който първо беше депутат от “Има такъв народ”, после от ПП-ДБ, а накрая независим. Руди, както е известен бившият юрист на футболния ЦСКА, поведе своите кандидат депутати към предстоящия предизборен спектакъл.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини