20.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.

Утвърдиха Методиката за съответствието на машините за вота

Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт за стандартизация (БИС) и Българският институт по метрология (БИМ) утвърдиха Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване.

Методиката следва изискванията от Изборния кодекс и изискванията за техническата спецификация. Това стана след приключването на общественото обсъждане на актуализираната версия на документа и разглеждането на получените в хода му становища.

Министерството на електронното управление е в готовност да започне процеса по удостоверяване на техническите устройства след получаването на машините от ЦИК. Пълна прозрачност, публичност и спазване на заложените срокове в процеса по удостоверяване на машините за гласуване е поетият ангажимент от страна на Министерството на електронното управление. При разработването на Методиката са използвани добрите практики, европейски и международни стандарти, както и националното и европейското законодателство.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img