30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Уволниха директора на общинско предприятие в Димитровград

Уволниха директора на общинско предприятие „Благоустрояване“ в Димитровград Тихомир Гочев. 45-годишният мъж е освободен със заповед на кмета Иво Димов от днес заради сигнали и разследване срещу него за присвояване на пари в качеството му на длъжностно лице.

Гочев е привлечен като обвиняем от прокуратурата. От пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив информираха, че деянието е извършено в периода между 1 юни 2019 г. и 25 юни 2024 г. През това време обвиняемият е продавал материали, които са произведени в общинското предприятие, но не отчитал получените пари от продажбата им. Общата присвоена сума е около 10 000 лева. Той е с наложена мярка за неотклонение „подписка“.

„Става въпрос за дългогодишен наш служител. Той е директор на Общинското предприятие „Благоустрояване“, което е с най-големия бюджет в рамките на общинския. Срещу директора сме имали доста сигнали, включително и през социалните мрежи, че върши нередности. Така се самосезирахме и с моя заповед беше назначена одитна проверка, която тече и в момента“, допълни кметът на Димитровград. По думите му последният одит в предприятието е правен през 2019 г.

„Ние сме си свършили работата за момента и очакваме резултати от назначената проверка, които трябва да получим в идните дни до седмица. Ако има нарушения, ще ги препратим към компетентните органи“, допълни Иво Димов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини