10.3 C
София
събота, 15 юни 2024 г.

В Хърватия изгориха кукла с образа на Вучич (ВИДЕО)

В Хърватия изгориха кукла, изобразяваща сръбския президент Александър Вучич по време на карнавалното шествие в село Кащел стари близо до Сплит.

Министерството на външните работи на Сърбия е изпратило протестна нота до посолството на Хърватия в Белград.

„Изгарянето на кукла с образа на президента на Сърбия Александър Вучич е абсолютно неприемлив акт. Той противоречи на съвместно изразената готовност за пълно нормализиране на отношенията и развитие на всеобхватното сътрудничество на нашите страни“, се казва в изявлението на министерството.

Хърватските медии съобщиха, че на карнавала по-рано тази седмица са изгорени кукли, изобразяващи президентите на Сърбия и на Русия – Александър Вучич и Владимир Путин.

Самият Вучич заяви, че не е „особено нещастен“ от случилото се. Той сподели, че би завидял, ако беше изгорена кукла с лика на друг сърбин. „За тях е традиция да палят, желая им успех и занапред. Само си представете ако ние бяхме направили нещо такова на някой от техните политици. Цяла Европа ще ни скочи, ще трябва да арестуваме половин Сърбия, но това са двойните стандарти“, коментира вчера Вучич.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини