4.9 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

В интернет се появи странно предупреждение, свързано с Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг

В интернет се появи доста странно предупреждение, свързано със собственика на Meta Марк Зукърбърг. Някои от акционерите на Meta предупреждават инвеститорите, че Марк Зукърбърг е близо до „криза на средната възраст“, а от нея може да има непредвидими последствия.

За какво става дума? В годишния финансов отчет на компанията Мета се казва, че Зукърбърг и други неназовани „членове на ръководството“ са предприели участие в „различни високорискови дейности, като бойни спортове, екстремни спортове и развлекателна авиация, които носят риск от сериозни наранявания и смърт.“

„Ако г-н Зукърбърг стане недостъпен по някаква причина, това може да има съществено неблагоприятно въздействие върху нашите операции“, се казва в документа на компанията.

„Загубата на друг ключов персонал, включително членове на ръководството, както и ключов персонал по инженерство, разработване на продукти, маркетинг и продажби, също може да наруши плановете ни и да има неблагоприятен ефект върху нашия бизнес.“

Акционерите изтъкват, че за Meta работят 67 000 души. Хобитата на Зукърбърг включват бойни спортове, гмуркане, а пътуванията му със самолет са чести. Опасенията на инвеститорите са, че всичко това е предпоставка за злополука, която може да срине цената на акциите и дори самата компания.

От друга страна, някои смятат, че поведението на Зукърбърг е една от причините за рекордния ръст в цената на акциите на Meta. Възможно е влечението му към бойните спортове и дори изтичането на информацията за изградения „мега бункер“ на Хавайските острови да е част от добре премерен план. Очевидно назрява напрежение между групи от главните действащи лица, участващи в бизнеса, и собственика, който се е отдал на рисковани забавления.

 

Последни новини

- Реклама -