Шеф Силвена Роу показа, че за Великден е направила козунак с дубайски шоколад. За нея най-важното било да си хапне вкусно и с удоволствие, защото не вярва в диети.
„Аз нямам мярка, когато ям. Не искам да се възпирам“, каза тя в ефира на бТВ.
Въпреки заявлението й за несъобразяване с диети Силвена заяви, че в нейната рецепта не използва нито мас, нито олио – неща, характерни за класическата българска версия. Вместо това в дубайската версия на козунак има само 30 грама масло и 30 грама захар. За сравнение – традиционната рецепта включва около 200 грама мас и 300 грама захар.
„Козунакът ми стана вкусен и с прекрасно ухание. Направих го само с две яйца“, обясни тя. По думите ѝ традиционният козунак съдържа твърде много мазнина, а „мазнината остава в тялото ни поне две години“. Роу подчерта, че тя готви само със зехтин.
„Искам да отдам чест на жените, които месят с ръце. Дали използват олио или друго – всяко семейство има своя рецепта. За мен е важно да е здравословно“, добави Силвена.
Ако има гости, Роу със сигурност би сложила и агнешко на трапезата. В момента обаче е в Дубай, където трудно се намира качествено агнешко месо.
„Като българското агнешко няма никъде. Преди 10 години в Дубай се внасяше голямо количество българско агнешко. Арабските емирства го предпочитат най-много“, каза тя.
Силвена даде рецепта и за дълголетие. По думите ѝ основата на дълголетието е в добрия сън и позитивното мислене. „Искам България да е позитивна и свободна от омраза. Правете добрини – защото като направите една, пет ви се връщат“, заключи Силвена Роу.