- Реклама -

- Реклама -

18.6 C
София
четвъртък, 28 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

В Монголия почетоха папата с парад (видео)

Папа Франциск беше посрещнат тържествено в Монголия. Президентът на страната, облечен в традиционна носия, приветства главата на Католическата църква на централния площад в Улан Батор.

Пред огромната статуя на Чингиз хан преминаха войници от сегашната армия и конници, облечени като бойци от древната монголска империя. Посещението на папата е донякъде необичайно. В Монголия има по-малко от 1500 католици – една от най-малките общности по света. Много от хората на площада обаче не бяха местни. Комунистическите правителства в Китай, Виетнам, Северна Корея и Лаос имат обтегнати отношения с Ватикана. За техните граждани посещението в Монголия е една от малкото възможности да видят папата на живо.

„Чудесно е. Дори мисълта за посещението ме изпълва с емоции. Когато пристигнах плаках от радост. Успях да видя този свят човек, когото почитам от много, много време“, каза Сузане Уилис, поклонничка от Хонконг.

Монголският будист Бааска Оюнбелиг каза, че се радва, че папата е отишъл в Монголия. „За първи път папа е бил поканен от наш владетел преди 800 години, така че това е исторически момент. Надявам се, че католиците по света ще живеят в мир. Моята страна се отнася толерантно към всички религии“, обясни Оюнбелиг.

Вижте видео ТУК

Източник: NOVA

- Реклама -

Последни новини