13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

В очакване: Първото интервю на Путин за американски журналист

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tucker Carlson (@tuckercarlson)


Интервю на американския водещ Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин ще бъде излъчено днес (8 февруари), съобщиха агенциите, като се позоваха на публикация на журналиста в Instagram.

„Тъкър Карлсън взима интервю от руския президент Владимир Путин. Ще бъде публикувано в 18:00 ч. източноамериканско време“, се казва в съобщението.

Бившият водещ на Fox News, който е близък до Доналд Тръмп и е виден противник на американската военна помощ за Украйна, посети Москва, за да вземе първото интервю от Путин за западен журналист след руската инвазия през февруари 2022 г.

Преди това руският президентски прессекретар Дмитрий Песков потвърди, че Карлсън се е срещнал с Путин. Очаква се разговорът да се появи на страницата на журналиста в социалната мрежа X или на сайта му.

Във вторник Карлсън заяви, че ще търси среща и с украинския президент Володимир Зеленски.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, заяви, че Путин е дал интервю на американския телевизионен водещ Тъкър Карлсън, тъй като журналистическият му подход силно се различавал от този на много западни медии.

„Тя в никакъв случай не е проруска, не е проукраинска, а по-скоро проамериканска. Но поне контрастира с позицията на традиционните англосаксонски средства за масова информация“, подчерта говорителят на руския президент.

По думите на Песков западните медии вече дори не се и опитват да бъдат безпристрастни, когато разпространяват информация за Русия, и Москва е изгубила интерес от пряка комуникация с тях.

„Когато става дума за страните от колективния Запад, големите онлайн медии, традиционните телевизионни канали и големите вестници в никакъв случай не могат да се похвалят дори с опити да изглеждат безпристрастни“, каза Песков.

„Всички тези медии заемат изключително едностранчива позиция. Разбира се няма желание да се комуникира с подобни медии, това едва ли би имало смисъл и едва ли би могло да бъде от някаква полза“, допълни той.

Последни новини

- Реклама -