5.6 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

В парламента ще изслушат Калин Стоянов за Нотаруиса

Депутатите ще изслушат вътрешния министър в оставка Калин Стоянов относно дейността на Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса. Парламентът прие това да е точка втора за заседанието утре. Тази част от заседанието ще бъде закрита, поради обсъждането на класифицирана информация.

Нито един главен прокурор не се яви на изслушването за Нотариуса

Предложението, внесено от Корнелия Нинова от „БСП за България“ за разглеждане на проект на решение за избиране на Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, беше отхвърлено.

Парламентът гласува трета точка в четвъртък да бъде обсъждането на проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България“, внесен от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Депутатите ще разгледат още на първо четене промени в Закона за хазарта, в Закона за железопътния транспорт и в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Според правилника за работа на Народното събрание в първия петък на всеки месец има блиц контрол. Предвиден е и редовен петъчен парламентарен контрол.

Последни новини

- Реклама -