31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

В София се провежда „Шествие на семейството“ (Обновена)

Боксьорът Кубрат Пулев и певицата Деси Добрева застанаха начело на похода в защита на традиционното семейство, който тръгна от площад „Александър Невски“ и ще премине по столичните улици и ще стигне до Националния дворец на културата, където ще се проведе концерт.

„От четири години даваме заявка, че след 16 години на централна обществена заявка на манифестация на либералите, е нормално да имат и десните такива”. Това заяви организаторът на събитието Кристиян Шкварек.

Той обясни, че те са алтернатива както на лявото и либералното в лицето на София прайд, така и дават заявка за конкретно приемане на демографска стратегия на България до 2050 г.

Икономистът от КНСБ Любослав Костов също е част от събитието заедно със семейството си. „Подкрепяме традиционните християнски ценности, каузата е много навременна и много важна за цялото общество“, смята Любослав Костов. Той припомни проблема с демографската криза. „Поради тази причина нека по-често да се случват такива инициативи, все повече хора да идват и да припомняме, че богатството на една нация се измерва в нейния човешки капитал”, уточни икономистът.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира пред камерата ни, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята Маринов.

Димитър, който е от Варна, заяви, че тази инициатива подпомага на хората да създават семейства.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Шествието през 2021-ва събра около 400 души, през 2022-ра над 2000, а през 2023-та близо 6000. Тази година организаторите очакват да достигне рекордните 10,000 души, превръщайки се в най-голямото, ежегодно, обществено мероприятие в страната.

Поканени са всички родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

„Ние вярваме, че всякакви опити за превземане на този месец, посветен на децата и семейството, от леви и либерални идеологии не могат, и няма да успеят в България. Тук, където демографската криза е най-страшна, ние ще посветим всичките си сили на запазване и подпомагане на традиционните форми на семейни отношения. Защото само те могат да бъдат гръбнака на едно общество, на един народ, на една страна“, казва Кристиян Шкварек, председател на фондация „Консервативно общество“ и съорганизатор на събитието.

„Заедно с експерти сме изготвили демографска стратегия за България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната. Ще настояваме да представим стратегията на следващия редовен кабинет, който и когато и да е той. Защото време за губене, или експериментиране с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме“, добавя Давид Александров, председател на сдружение „Род“ и съорганизатор на събитието.

Шествието на семейството ще се проведе на 22-ри юни, площад „Александър Невски“. 10:30 ч. Програмата ще започне в 11:30, а шествието ще потегли в 12:00 по маршрут: Александър Невски, Народно Събрание, Софийски Университет, бул. Левски, бул. Патриарх Евтимии, Кравай, НДК билетен център. Вечерта преди събитието ще се състои и тържествен концерт, петък – 19:30, площад „Александър Невски“.

Организаторите напомнят, че шествието е стриктно деполитизирано. Единствените флагове, които е позволено да се веят са българският и тези на инициативата.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини