5.3 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Валентино“ представи изящни етюди в черно

Новата колекция на модна къща „Валентино“ е ода за черното, вдъхновена от велики художници като френския майстор на черното Пиер Сулаж, съобщи Асошиейтед прес. Монохромната колекция беше представена под кристални полилеи на позлатените салони на богата градска къща от 18-и век в Париж.

Дизайнерът Пиерпаоло Пичоли каза, че е „подходил към черното като към платно, отправна точка, върху която да изгради… силуети, които могат да се движат, докато търсят светлини наоколо, за да ги поглъщат и отразяват“. Той е завладян от противоречията на този цвят – използван едновременно за униформа и индивидуалност, олицетворяващ и трезвост, и буйност, лишен от светлина, но поглъщащ отражения. Той напомня за философията на Сулаж, който умира през 2022г.

Така, напомняйки за разцвета и блясъка на „Валентино“ от 80-те години на миналия век, изцяло черните силуети се движеха по подиума, докато дневното и вечерното облекло се сливаха неразличимо.

Характерните за модната къща визии бяха преосмислени с модерен привкус – обемната черна розета на ръкава или деликатното показване на кожата под копринени ревери, спортните поли с А-образна линия, подчертани с волани. Серията от рокли, с които завърши колекцията, беше изследване на шика, като например една изящна рокля от шифон, стигаща до пода. Върху нея като съзвездие от черни звезди бяха разпръснати деликатни бижута.

Последни новини

- Реклама -