11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Валери Григоров: Сънувах, че ме гонят от „Денсинг Старс“


Валери Григоров е една от големите изненади в този сезон на шоуто „Денсинг Старс“, което се излъчва всеки вторник по Би Ти Ви. Макар преди това никога да не се е занимавал с танци, синът на Мария Гроздева и Валери Григоров-старши вече гледа към финала. Каскадьорът заедно със своята партньорка Дорина впечатлиха с изпълненията си не само журито, но и публиката.

Дали самият Валери смята да се занимава по-сериозно с танци и какво мисли за участието му неговата приятелка – актрисата Мария Бакалова, ще разберете от интервюто с него.

– Валери, как ви се отразява участието в „Денсинг Старс“?
– Добре ми се отразява. „Денсинг Старс“ създава готино настроение, което ми носи нов цвят в ежедневието и е приятно.

– Отстрани изглежда много изморително…
– Изморително е, защото ние не сме имали почивка, откакто сме започнали първите тренировки. В залата изкарваме всеки ден по 4–5 часа.

– Кое ви е най-трудно?
– В началото си мислех, че ще ми е най-трудно да запомня танца, после започнах да виждам, че и да се изпълняват движенията, никак не е лесна работа. Но това са неща, които благодарение на тренировките научаваш и задобряваш все повече. Адреналинът, преди да излезеш на дансинга, също е голям и не трябва да му се поддаваш, защото има опасност да не изпълниш танца, както трябва. Но аз, като започна да танцувам, се изолирам от всичко, което ме заобикаля, и съм като в кутия. Нищо не виждам около мен.

– Очевидно е, че ви харесва да танцувате. Един ден мислите ли да се занимавате по-сериозно?
– За по-сериозно вече ми е късно, но със сигурност, когато мога да покажа някой танц, бих се възползвал.

– Какъв партньор е Дорина?
– Дори е най-добрият партньор. Още в самото начало се стиковахме много добре. Тя е уникален човек, има чувство за хумор, с нея можеш да си говориш за всичко. Това са важни неща, когато работиш с някого. Много добър треньор е и всичко, което съм постигнал до момента, дължа на нея. Преди това никога не съм танцувал и не съм имал дори понятие от това.

– Не е ли строга на моменти?
– Не! Както всеки треньор, когато види, че не правя нещо както трябва, изисква. Кара ме да повторя пет, десет, тридесет пъти. Но аз съм свикнал. От ранна детска възраст съм под контрол на треньор, който ме обучава и слушам неговите напътствия.

– Вие сте войник, не хленчите!
– Има една поговорка, която ми е много любима: „Губи, без да се оправдаваш, печели без да се хвалиш!“.

– С Дорина амбицирани ли сте да станете победители в „Денсинг Старс“?
– Естествено! Всеки от участниците е амбициран. При положение че вече съм стигнал до този етап на предаването и виждам какви са възможностите, със сигурност ми се иска да съм на финал. От там нататък каквото сабя покаже!

– Сънувате ли как вдигате купата?
– Не! Сънувах, че ни дават ниски оценки и че ни гонят от „Денсинг Старс“. Първият ми сън, свързан с предаването, бе как отпадаме.

– Казват, че в реалния живот се случва точно обратното на това, което сънуваме…
– Дано!

– Много от участниците се оплакват от различни контузии. Вие преминахте ли през такива изпитания?
– Когато танцувахме салса четвъртата седмица на генералната репетиция, получих прищипване на гърба. За лайфа успях някак да закрепя положението, отидох да ме бодат с игли, за да ме отпусне. Но след това цяла седмица бях схванат и дори ми беше трудно да дишам. За щастие, мина и не съм изпускал тренировки.

– Как се отнасяте към комплиментите от женската част на журито? Франциска Йорданова дори ви нарече „сладур“!
– Както приемам комплименти, така се вслушвам и в критиките. Те са професионалистите и тяхното мнение е важно за мен.

– Какво ви казват родителите? Хвалят ли ви, критикуват ли ви?
– О, те много се вълнуват. Постоянно ме разпитват, карат ме да им показвам видеа от репетициите. Главно баща ми е човекът, който отправя критики, ако види, че нещо не съм направил както трябва, и ми дава съвети.

– А какво казва вашата приятелка Мария Бакалова за участието ви?
– Радва се много. Следи всеки епизод.

– Не ви ли ревнува от Дорина?
– Не. И двамата сме хора от бранша и си имаме голямо доверие. Мария се запозна с Дори и си допаднаха.

– Как се поддържа връзка от разстояние? Мария Бакалова е често в Америка, вие сте тук – в България…
– С любов! Когато двама души се обичат, са готови да правят компромиси. Ние постоянно се чуваме и си пишем. Естествено, трудно е. И на двамата ни е мъчно, но се справяме.

– Готов ли сте да заживеете един ден в Америка?
– Защо не?! Животът е пред нас.

– Известен сте като каскадьор в киното. Правили сте и много опасни неща – скачали сте от 20-метрова скала, от 3500 метра с парашут. Имате ли тежък инцидент?
– Имам един, още като дете, на 12 години. Тогава много карах колело и правехме с други момчета скокове в планините. Вече ни бяха пуснали в лятна ваканция и още първия ден паднах и си счупих крака на три места. Два месеца и половина изкарах с гипс.

– Пет години сте работили като спасител на плажа. Изправяли ли сте се пред инфарктни ситуации?
– Доста пъти. Всеки, който е работил като спасител, има такива случаи. Никога няма да забравя как извадих от морето две деца наведнъж. Заради течение водата ги беше завлякла много навътре. За щастие, влязох навреме и ги спасих.

– Предстои ви да завършите право. Мислите ли един ден да станете адвокат, съдия или пък прокурор?
– Не знам дали бих ходил по съдилища, но нека първо да си взема последните изпити и после ще мисля. Сега най-много ме влече да се занимавам с каскади.

– Вижда се, че сте фен на риалити форматите. Гледахме ви в „Игри на волята“, сега сте в „Денсинг Старс“. Да не би следващата година да ви видим и в „Ергенът“?
– Ааа, не! (Смее се.) За там има по-подходящи от мен. А и аз съм обвързан.

– Какво ще е първото нещо, което мислите да направите, след като приключите с „Денсинг Старс“?
– Бих заминал за Щатите, но Мария ще снима в този период, така че най-вероятно ще си взема кайт сърфа и ще отида някъде на топло и ветровито място.

– Накрая – доволен ли сте, че сте част от „Денсинг Старс“?
– Доволен съм, да. Това е позитивно предаване, което, освен че те среща с готини хора, които ще ми останат приятели за цял живот, си е и нещо, за което винаги ще се сещам с усмивка.

Антон СТЕФАНОВ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img