- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ваня Григорова е кандидатът на БСП за кмет на София

Ваня Григорова окончателно бе издигната като кандидат-кмет на София от Националния съвет на БСП. Партията прие политическата си платформа за предстоящите местни избори, одобри кандидат-кметовете и екипите от общински съветници.

Това съобщи лидерът на БСП на пресконференция след края на Националния съвет днес. До момента не бе ясно дали в последния момент няма да има промяна от решението на софиййска организация на БСП, която издигна кандидатурата на Григорова в началото на септември.

Днес след края на съвета Нинова обяви, че БСП са единствената партия, която е в пълна готовност за предизборна кампания. Тя посочи, че целта на БСП на тези избори е да продължат „битката си за разграждане на модела ГЕРБ“ на местно равнище.

„Днес Националният съвет взе решение по мое предложение – обявяваме официално, че не желаем и няма да приемем никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП“, подчерта тя.

По думите ѝ ГЕРБ изявяват желание по места да подкрепят знакови червени кметове от години. Нинова твърди, че знакови червени кметове вече са получили „оферти“ от ГЕРБ.

- Реклама -

Последни новини