3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Васил Божков: Не мога да се притеснявам, когато не съм направил нищо(ВИДЕО)

Бизнесменът Васил Божков се яви в Националното следствие, за да получи материалите по разследването срещу него за неплатени данъци към държавата от хазартна дейност в размер на половин милиард лева.

След като напусна сградата на следствието заяви, че обвиненията срещу него са само слухове. Разследването започна в началото на 2020 г. То бе причината Божков да избяга в Дубай, където остана повече от 3 години, преди да се завърне през август миналата година.

Престоят на Васил Божков в националното следствие продължи около час и половина. На излизане бизнесменът, санкциониран по „Магнитски“ заяви, че по така нареченото „хазартно дело“, което се състои от близо 260 тома материали, няма нищо ново, а тезата на обвинението се крепи на слухове.

„Някой чул. Не разбрал. Това е. Няма документи. Няма нищо. Има декларации, които са подписвани от държавните служители. Това е огромно дело. Изхабили са страшен държавен ресурс“, коментира лаконично самият Божков пред БНТ.

Според прокуратурата, Божков със съдействието на представители на закритата Комисия по хазарт е ощетил държавния бюджет с повече от половин милиард лева, които негови компании е трябвало да платят. Не веднъж бизнесменът е заявявал, че е плащал такса спокойствие, за да може да развива дейност, а парите били за бившия премиер Бойко Борисов и неговия финансов министър тогава Владислав Горанов.

„Няма обвинения за подкуп. Обвинението е за престъпление по служба. Това е, че подбудил и подпомогнал председателите на комисиите по хазарта към съответния момент да са нарушат служебните задължения“, каза Георги Гатев – адвокат.

„Има решение на ВАС за две от компаниите таксите са плащани по закона. За другите две чакаме“, заяви Божков.

Освен него, обвиняеми по така нареченото „хазартно дело“ са още 9 души, сред които и служители на вече закритата Държавна комисия по хазарта.

 

Последни новини

- Реклама -