16.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Васил Божков вече е на свобода, регистрира се за изборите

Съдът промени мярката за неотклонение на Васил Божков от „домашен арест“ на парична гаранция в размер на 130 000 лв. Хазартният бос плати гаранцията и побърза да регистрира движението си за предстоящите избори.

Според съда няма опасност Божков да извърши ново престъпление. Няма риск и той да влияе върху събирането на доказателства. Също така няма опасност и да се укрие. Решението не е окончателно.

Божков определи решението на съда като „справедливо“, но обвини прокурора, наблюдаващ делата Ангел Кънев: „Знаете ли какво прави по делото за антиките? Той предлага българско национално културно-историческо наследство на съседните държави. С писма: „Елате, познайте си и си вземете каквото поискате“. Включително и Северна Македония, която се опитва да ни открадне историята, той им помага. Аз мисля, че това е престъпление“, заяви бизнесменът на излизане от съдебната зала.

Малко след като излезе от Съдебната палата Божков отиде в Централната избирателна комисия, за да регистрира партията си „Национално движение Център“ за изборите на 9 юни.

Припомняме, че хазартният бос Васил Божков, който в началото на 2019 година се сдоби с 19 обвинения по целия Наказателен кодекс на Република България, продължава активно да се вживява в ролята на политик и Седем люспи от „Възраждане“ се хилят до Черепа.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img