11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Василев твърди, че не познава Стефан Димитров, за канала научил от разработката

Бившият финансов министър Асен Василев заяви пред журналисти: „Не познавам Стефан Димитров, а само Петя Банкова“. 

„За канала научих от разработката. С вътрешния министър съм провел един разговор за Недан Хаджиев“, заяви още той.

Според Василев по негово време е бил най-ниският купен вот в областта. „В момента сме свидетели на сравнително пошъл политически фарс“, каза още той.

Асен Василев отказа да коментира дали след изтеклите снимки на Бойко Рашков и изнесената информация от председателя на ДАНС, това ще повлияе на поставянето му в листите за изборите.

Шефът на ДАНС: Братя Димитрова са имали влияние по всички нива в МВР

Припомняме, че по време на двучасовото изслушване на специално сформираната временна анкетна комисия в Народното събрание за разследване на аферата с Агенция „Митници“ Калин Стоянов потвърди информацията, че Асен Василев е лобирал Недан Хаджиев да бъде назначен за шеф на полицията в Хасково:

„Когато станах министър и започнаха промени в ръководството, Асен Василев ме попита какво ще се случва в Хасково, ще има ли промени? Каза ми: Има човек, на когото можеш да разчиташ. Става дума за Недан Хаджиев, бивш шеф на ОДМВР-Хасково, назначен на поста от Бойко Рашков. След това (след местните избори) имаше още един разговор между мен и Асен Василев. Пита ме защо не назначавам Недан Хаджиев. Имаше коментари, че за едно нещо ме е помолил и аз не съм го свършил“, е обяснил пред комисията Стоянов, като е посочил, че именно за това вече е бил разпитан в прокуратурата по арестите на Петя Банкова и баща и син Димитрови. Преди него пък показания дал бившият шеф на ОДМВР-Хасково допреди 3 години – Ангел Ганчев, който посочил, че Димитрови са кадрували в местната полиция.

Калин Стоянов заявява, че Стефан и баща му Марин Димитров са били чести гости на Бойко Рашков не само в дома му, но и в министерството. Именно там Калин Стоянов се запознал с тях. “Познавам Стефан и Марин Димитрови от Бойко Рашков“, заяви той тогава.

Още миналата седмица „Филтър“ научи от свои източници, че Марин Димитров и синът му Стефан са били посредници между контрабандиста Никола Николов-Паскал, Живко Коцев и Петя Банкова, за да минават тировете му с цигари през границата. Това се потвърди в събота, когато двама от тримата задържани бяха оставени за постоянно в ареста. Живко Коцев и Петя Банкова са били само изпълнители в схемата за стотици милиони, с които е ощетяван бюджетът, а най-горе са ярки политически фигури.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img