4.9 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Василев за „Чаталджагейт“: Има опит да се нанесе репутационна щета срещу мен

Министърът на финансите Асен Василев категорично отрече да има каквато и да е драма, свързана със сградата на „Чаталджа“. В интервю за предаването „На Фокус“ с Лора Крумова той заяви, че е напуснал фирмата, която е закупила сградата, преди да бъде назначен в първия служебен кабинет на Румен Радев през 2021 г. Василев подчерта, че покупката е извършена с банков кредит

„Не мисля, че има скандал. Има опит да се нанесе репутационна щета срещу мен, за което завеждаме дело срещу Чобанов и „Бird“, защото изнасят невярна информация.

Според Василев това е серия от атаки, които вървят срещу него. Той уточни, че преди Коледа и Нова година те са били свързани с професионалната му работа и изпълнението на Бюджета, а сега атаките вървят към жълтия спектър.

Василев добави, че наетата от от„Продължава промяната” лобистка фирма е имала за цел да защити интересите на българската държава. Той уточни, че това е станало публично и прозрачно.

„Никога не съм искал да бъда вицепремиер, няма и да бъда”, коментира още Василев. Той уточни, че дали ще бъде вицепремиер след ротацията ще бъде решено от парламента, а основната политика, която провежда е финансовата.

„Важно за всички граждани е какво се случва с техните доходи, какво ще се случи с финансите на държавата“, каза още финансовият министър.

Асен Василев уточни, че за момента страната ни се бори да стане част от еврозоната на 1 януари 2025 година. „Това е датата, която дискутираме с всички европейски партньори”, добави той.

По думите му доходите в страната растат два пъти по-бързо от инфлацията.

Последни новини

- Реклама -