6.4 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ватикана е против идеята на Макрон за легализиране на евтаназията

Френските католически епископи изразяват разочарование от обявяването на президента Макрон за нов законопроект. Той цели да легализира медицинската помощ при смърт, съобщават от информационния канал на Ватикана.

Припомняме, че след неотдавнашното окончателно приемане на поправката към френската конституция, която прави аборта конституционно право, президентът Еманюел Макрон обяви, че през май ще представи законопроект, който легализира медицинската помощ при смърт на неизлечимо болни хора.

Френските католически епископи, които отдавна се застъпват за укрепване на палиативните грижи, отхвърлиха законопроекта. „Закон като този, каквато и да е целта му, ще насочи цялата ни здравна система към смъртта като решение“, каза архиепископ Ерик дьо Мулен-Бофор от Реймс и президент на Френската епископска конференция. Според католическите епископи президентът Макрон допълнително подхранил противоречията, като е нарекъл законопроекта „закон за братството“. „Наричането на текст, който отваря както асистираното самоубийство, така и евтаназията, „закон за братството“ – е измамно“, каза архиепископ Мулен-Бофор.

Последни новини

- Реклама -