32.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

„Възраждане“: Българската политическа система катастрофира, „Величие“ е двуличие

„Целите, които си поставихме за европейските избори са изпълнени, но проблемите пред държавата ще останат. Българската политическа система катастрофира“, заяви Костадин Костадинов.

От партия „Възраждане“ дават пресконференция. Участват лидерът на партията Костадин Костадинов, зам.-председателите Петър Петров и Цончо Ганев, Станислав Стоянов – водач на листата с кандидати за евродепутати от „Възраждане“, Петър Волгин – втори в листата с кандидати за евродепутати от „Възраждане“.

ПП/ДБ падна отвисоко, размаза се на плочките! (Кирил+Асен+Христо+Атанас)x2<Бойко

„Основен акцент от снощи е, че имаме ужасяващо ниска избирателна активност. 32% – такова нещо не се е случвало. Българската политическа система катастрофира, българският народ ѝ гласува вот на недоверие“, коментира Костадинов.

„Получава се ситуация на феодализация на държавата. Вече може да се правят конфедерации между местни феодали, които контролират по няколко хиляди гласа в определени общини. Малки групировки заедно с организирани престъпни групи могат да влизат в парламента“, каза още той.

Николай Марков от „Величие”: Изградихме мощна световна сила от войници на светлината

„Величие“ не е заплаха за нас, защото много пъти се е случвало – както с „Български възход“. Влизането в парламента ще позволи много бързо сваляне на маските. Ако за вас те са непознати, то за нас не са. Те са за НАТО и ЕС и военна помощ за Украйна“, коментира той.

Костадинов описа два варианта от тук нататък. Сформиране на някакво правителство, което би „погребало тези, които влязат в него“. То би било от три или четири партии, но според Костадинов и трипартийният вариант е труден.

Другият е да има избори през октомври или ноември, като според него това е доста вероятно.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини